L'obra “Essència” de la borrianenca Maria Piqueras Blasco ha estat la triada entre els 15 cartells presentats per a un certamen dotat amb 300 euros de premi

 

Les properes festes de les Falles 2017 de Borriana ja tenen el seu cartell anunciador després de la decisió presa pel jurat encarregat de triar entre les 15 obres que durant l'últim mes s'han presentat en les dependències municipals. Després d'una llarga deliberació, la regidora de Festes de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer anunciava que l'obra “Essència” de la borrianenca Maria Piqueras Blasco era el cartell guanyador que anunciarà la celebració de les properes festes josefines a la ciutat.
Després de la decisió final del jurat, la regidoria de Festes es va encarregar d'informar a la creadora del cartell “Essència” que era l'obra triada de cara a les festes del proper any, a més de que en breu la hi farà lliurament del premi de 300 euros amb el qual es feia la guanyadora del concurs. En segon lloc, el jurat va decidir lliurar l'esment especial en forma d'accèssit a Marisol Barceló Rodríguez pel seu treball «Al voltant del Foc».
Tal com manifestava la màxima responsable de festes a l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, “estem molt contents amb la resposta i la participació que s'ha mostrat tant en aquest concurs de cartells. Que al final s'hagen presentat un total de quinze cartells amb un gran nivell tècnic i artístic és ja de per si una gran notícia, encara que també cal dir que ha complicat bastant la decisió del jurat, una altra circumstància que parla molt bé del grau de competència entre les obres presentades”.
Segons ha detallat Monferrer coincidint amb l'opinió del jurat especialitzat i que s'ha encarregat de triar el cartell guanyador, “és un dels últims concursos de cartells amb major participació, i entre les obres presentades hem trobat una gran varietat artística i temàtica, i segurament tant la delicadesa com la visió de que són la gent de les Falles els realment protagonistes de la festa, ens haja fet decantar-nos pel cartell guanyador”.
Les quinze obres presentades al concurs que durant pràcticament un mes s'ha mantingut obert per a la recepció de cartells, seran exposats les properes setmanes en el CMC La Mercè perquè tots puguen contemplar el nivell d'un concurs “que torna a mostrar tant l'afecte especial que la gent de Borriana té per a les Falles com el gran nivell artístic vist en la totalitat de les obres presentades”.