La regidoria de Festes manté la dotació de 300 euros per al cartell guanyador, que podrà presentar-se a l'Ajuntament fins al proper 21 d'octubre

Malgrat que encara falten una mica més de cinc mesos per a la celebració de les Falles 2017 a Borriana, la regidoria de Festes de l'Ajuntament ja treballa en algunes facetes prèvies d'organització i coordinació. A l'espera de les presentacions i exaltacions oficials de les noves Reines Falleres per al proper any, un dels primers tràmits a complir és l'elecció del cartell anunciador de les properes festes josefines. Així, la regidoria de Festes ha obert aquesta setmana el termini de presentació de les obres que opten a aconseguir ser la imatge que difondrà i farà arribar l'anunci de les Falles de Borriana al món.
Segons ha detallat l'edil responsable de l'àrea de Festes a la ciutat, Lluïsa Monferrer, “mantenim la dotació del primer premi en 300 euros, i esperem que tots aquells dissenyadors o artistes que com nosaltres creuen que les Falles són una de les festes més acolorides i amb una estètica més marcada, s'animen a fer-nos arribar les seves obres i comptem, com sol ser habitual, amb grans cartells que posen difícil l'elecció al jurat”.
Tal com es pot comprovar a les bases del concurs que poden consultar-se en el tauler d'anuncis de l'apartat de la Seu Electrònica de la web municipal, qualsevol persona major de setze anys podrà presentar la seva obra amb l'únic requisit indispensable d'introduir la llegenda “Falles de Sant Josep 2017. Borriana”. Quant a la temàtica del disseny, l'autor podrà escollir lliurement, encara que haurà d'estar relacionada amb les festes de les Falles. El jurat tindrà en compte aspectes com l'originalitat, l'impacte visual, l'eficàcia anunciadora i informativa, la qualitat gràfica o les condicions de reproducció i edició. Com ja és habitual en aquest tipus de concursos, els cartells hauran de ser inèdits i originals i hauran de presentar-se en forma vertical, muntats sobre un suport rígid i en una grandària de 45x65 cm sense marges.
El termini de lliurament finalitzarà divendres 21 d'octubre a les 14:00 hores. Fins a aquest dia, els treballs es poden presentar en el departament de Participació Ciutadana de la segona planta de l'Ajuntament en horari de 09:00 a 14:00 hores. Els participants hauran d'aportar en sobre tancat el nom i els cognoms, el domicili, la localitat, un telèfon de contacte, fotocòpia del DNI o passaport, i un currículum si es tingués. En l'exterior del sobre tan sols s'indicarà el lema del cartell, sense cap altre text o contrasenya. Una vegada reunit el jurat i presa la decisió del cartell guanyador, s'anunciarà tant en el tauler d'anuncis municipal com a la web. Des de la regidoria de Festes, Lluïsa Monferrer ha volgut “fer una crida a totes aquelles persones amb inquietuds artístiques perquè plasmen la seva visió de les Falles en un cartell que es convertirà en la imatge de les nostres properes celebracions. Coneixent la potència estètica i visual d'unes celebracions com les Falles, esperem que també el cartell anunciador responga a la capacitat i expressió artística de les persones participants”.