Balance actividades Misericòrdia 2021
  • Lluïsa Monferrer ha fet una valoració general “molt positiva” de les activitats realitzades, tant per la “gran participació” com per la “responsabilitat” demostrada


La regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha fet una valoració general “molt positiva” de les activitats realitzades enguany en honor a la patrona, la Mare de Déu de la Misericòrdia, tant per la “gran participació” com per la “responsabilitat” demostrada pel públic en els diferents actes, així com referent a l'absència d'incidències, “pràcticament inexistents” durant els deu dies.

Monferrer s'ha mostrat satisfeta dels resultats en relació a la “participació, mesures sanitàries i la seguretat” i ha volgut agrair la col·laboració i el treball realitzat de la Comissió de Festes en els festejos taurins, així com a Via Publica i Policia Local i a les diferents empreses participants de l'organització dels diferents esdeveniments. Igualment s'ha referit al “notable esforç” que enguany han fet les penyes i agrupacions i a “la seua implicació” en el compliment de la normativa”.

Segons ha destacat la responsable de Festes, totes les activitats programades per a diferent tipus de públic, i evitar els tradicionals actes massius i aglomeracions per a poder complir amb la seguretat sanitària, han obtingut “una gran resposta per part dels veïns i veïnes de la ciutat”.

Les propostes culturals i els esdeveniments taurins amb control d'aforament han suposat el nucli central d'aquesta Misericòrdia i encara que no ha sigut la festa d'abans de la pandèmia, “ens ha permès celebrar l'arribada de setembre amb seguretat i amb totes les mesures sanitàries”.

Així, ha indicat que el festival d'arts escèniques Seu-te ha comptat amb la participació de més de 500 persones que han pogut gaudir gratuïtament en la plaça Josep Iturbi de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana.

També en l'apartat musical, han assistit als concerts de Borriana Alive més de 1.000 persones en les pistes d'atletisme del Complex Esportiu Municipal de Llombai amb artistes de la talla de Maria Arnal i Marcel Bages o Lola Índigo, amb els grups locals de teloners.

Respecte als tradicionals festejos taurins en el recinte instal·lat en el solar de l'antiga pelaora, la regidora ha assegurat que les sis jornades “han sigut un èxit rotund” de participació i de comportament de l'afició. Els espectacles van comptar amb una mitjana diària al voltant de 2.500 persones en activitats com la fira de ramaderies, vaques, embolats o bous braus.