Ultimo fin de semana de actividades festivas de la Misericòrdia 2021
  • El Borriana Alive celebrarà els concerts de Lola Índigo i Miss Cafeína

  • El recinte taurí viurà les últimes jornades amb bous braus, vaques i embolats


Borriana tancarà el segon i últim cap de setmana de la Misericòrdia de 2021, del divendres 10 al diumenge 12 de setembre, amb concerts, festejos taurins i una exposició.

Una exposició de carrosses tancarà les festes el diumenge, com a mostra al·lusiva i en substitució de la tradicional batalla de flors, que no s'ha pogut organitzar enguany a causa de la situació sanitària. El diumenge dia 12, d'11h a 19 hores, tres grans carrosses ocuparan la plaça Major, com a epíleg de les festes de setembre.

La regidora de Falles, Sara Molina, ha explicat que l’exposició tracta d’apropar als visitants un dels aspectes més destacats de la batalla de flors amb què tradicionalment es tanca la Misericòrdia, perquè la ciutadania de Borriana “puga vore de prop com estan elaborades i contemplar la seua laboriositat i majestuositat, a pesar que enguany no es puga xalar de la batalla”.

Borriana Alive

A més, aquest divendres torna el festival Borriana Alive a les pistes d'atletisme del Complex Esportiu Municipal Llombai, amb el concert de Miss Cafeïna, acompanyats de la telonera local, Andrea Alcalà, en una jornada marcada per l‘indie pop. El dissabte serà el torn de la granadina Lola Índigo i del grup borrianenc Trébede que l'acompanyarà amb les seues rumbes.

Els concerts començaran a les 22 hores i l'obertura de portes serà dos hores abans, per a evitar aglomeracions. S'haurà de respectar el conjunt de la normativa anticovid, com ara l'ús de la mascareta per a circular pel recinte i el respecte de les distàncies de seguretat entre persones.

Fira taurina

Quant a la fira taurina, viurà les últimes tres jornades en el recinte d'antiga fàbrica de conserves La Joya. El cap de setmana començarà aquest divendres a les 18 hores amb el ramat dels Germans Bellés que participaran en el concurs provincial de ramaderies, seguits d'un bou brau d'Arcadio Albarrán. A la nit es donarà pas als embolats i a les vaques patrocinades per la Penya Aficionats al Corro.

El dissabte al migdia es tornarà a omplir el recinte amb un espectacle de vaques, seguit a la vesprada de la participació de Capota en el concurs de ramaderies i dels bous braus de Celestino Cuadri, Montes de Oca i Martín Lorca. A la nit, vaques i embolats.

Finalment, el diumenge a la vesprada tancarà Germán Vidal el concurs de ramaderies i Arcadio Albarrán i Domínguez Camacho trauran a l’arena els seus bous braus. L'última jornada la tancaran les vaques i els bous embolats, ja a la nit.

En el recinte taurí s'hauran de seguir les normes establertes per a la prevenció contra la covid-19. De manera que es recorda als aficionats que està prohibit fumar en tot el recinte, que s'haurà d'usar la mascareta i respectar la distància de seguretat entre les persones. A més, l'entrada i l’eixida a la plaça s'haurà de fer a poc a poc i de manera escalonada per evitar aglomeracions.

Respecte a les normes en la graderia, el consum de begudes i aliments s'haurà de fer en la cadira assignada i es recorda que està prohibit alçar-se durant l'espectacle. D'altra banda, en la part de baix de la plaça i en l’arena està prohibit menjar i només està permés beure aigua. En cas d'incompliment la persona infractora serà expulsada del recinte.