Día de la patrona de Burriana 2021
  • De matí se celebrarà la missa major i a la nit dos espectacles pirotècnics simultanis

La setmana d'activitats en honor a la Misericòrdia arriba demà a l'equador amb la jornada més solemne i emotiva dedicada a honrar la figura de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia.

A partir de les onze del matí se celebrarà en la Basílica d’El Salvador la missa major en què participarà bona part de la corporació municipal, la Reines Falleres, Elena Pastor i Julia López, acompanyades per l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i els principals responsables dels cossos de Policia Local i Guàrdia Civil.

Després de l'ofici, els representants municipals i les Reines Falleres, des de la porta de l'Ajuntament amb el públic en general, podran gaudir del llançament de carcasses com a anunci a tota la població del dia de la patrona. Posteriorment, tindrà lloc el vi d'honor oferit per les Dames de la Misericòrdia en la seu social de la Caixa Rural de Borriana.

Enguany, encara que tampoc recorrerà els carrers de la ciutat la tradicional i emotiva processó, es comptarà amb dos espectacles de focs artificials amb motiu de la celebració del dia de la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, perquè els veïns i veïnes puguen gaudir-los des de les seues llars.

L'empresa borrianenca Pirotècnia Martí SL, amb molts anys d'experiència en espectacles de focs artificials, serà l'encarregada de dur a terme la representació de color que tindrà lloc demà dia 8, festiu en la localitat, a les 21 hores, i que es llançarà simultàniament en dos localitzacions diferents, una al poble i l’altra en la zona marítima, perquè siguen visibles per tota la ciutadania i omplir de llum i foc la ciutat de Borriana.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha manifestat que el dia de la Misericòrdia és per a molts borrianencs i borrianenques “la jornada més especial de les festes patronals, ja que retem homenatge a la patrona i podem agrair que de moment no s'han produït incidents rellevants durant els dies que portem de celebracions i tot s'està desenvolupant amb normalitat”, i ha afegit que “esperem que tant el dia de la nostra patrona com la resta de jornades fins al diumenge seguisquen amb la mateixa tònica de participació i civisme per part de tota la ciutadania”.

Finalment, ha animat a tots els veïns i veïnes de Borriana a eixir a les finestres, a les balconades o a les terrasses i gaudir demà de nit “d'aquesta explosió de llum i color d'una forma diferent i segura”.