Seu-te teatre Borriana

- Les entrades, que són gratuïtes, es podran reservar a partir de les 17h d’aquest mateix dilluns en www.entradesborriana.com

- Del 3 al 5 de setembre, en la Misericòrdia, la plaça Josep Iturbi es convertirà en un escenari de teatre i dansa


El festival d'arts escèniques Seu-te repetirà per segon any consecutiu a Borriana, i tornarà a omplir la plaça Josep Iturbi de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana.

Els espectacles, gratuïts, seran el cap de setmana del divendres 3 al diumenge 5 de setembre, amb dos obres cada dia, una vespertina per al públic infantil a les 19 hores, i una altra nocurna a les 22.30 hores.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que “després de l'èxit que va tindre l'anterior convocatòria, s'ha decidit repetir aquesta activitat, per a acompanyar a la Misericòrdia amb un espectacle cultural, familiar i per a totes les edats”.

El divendres 3 de vesprada s’inaugurarà el festival amb La Glüps en Concert!, un concert per als més xicotets, a càrrec d'una banda de 5 músics que interpretarà versions del pop rock de les últimes dècades. A la nit, a les 22.30 hores, arribarà a l'escenari The Incredible Box, oferit per la Tal, una obra que reflexiona sobre com variaria la interpretació d'un grup d'actors si representara el mateix espectacle durant dècades i dècades, convertint l'espectacle més gran de tots els temps en un absurd estrafolari.

El dissabte 4 de vesprada serà el torn de Pensa en Wilbur, una funció d'acrobàcies, humor i risc farcit de situacions impossibles. Set-Up!, dels Barlou agafarà el testimoni amb una funció nocturna en què tres excèntrics personatges es dedicaran a emular les grans produccions hollywoodianes a colp de malabar, màgia, monocicles i equilibris impossibles.

El diumenge 5 la companyia Campi qui pugui presentarà davant el públic Android, una comèdia d'humor absurd que, combinant marionetes amb teatre gestual, narra l'acostament d'un especialista a un meteorit que acaba d'impactar en plena via pública.

Finalment, el fermall d'or del festival el posarà a la nit Mr. Blue Sky de la Fam Teatre, que conta la història de com, un dia l'ésser humà deixa de costat la tecnologia i es redescobreix i torna a mirar als ulls, després de dècades saturat d'informació i imatges i quasi convertits en ens mecanitzats i deshumanitzats.

Així, la plaça Josep Iturbi es convertirà en un gran teatre a l'aire lliure de 1.200 metres quadrats, que es delimitarà per al necessari control d'aforament i accés, i poder així limitar el públic al voltant d’unes 350 persones. A més, s'instal·laran graderies de gran grandària per a poder mantindre la distància de seguretat entre seients, construint així un espai segur.

L'entrada al recinte requerirà reserva prèvia de les entrades, que són gratuïtes, en www.entradesborriana.com, que obrirà la taquilla virtual aquest dilluns a les 17 hores. L'obertura de portes es realitzarà 45 minuts abans de l'espectacle i comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents per a garantir la seguretat del públic i el compliment de l'actual normativa per a espectacles a l'aire lliure.