Cartell Misedicòrdia

- La ciutat vibrarà novament amb el Borriana Alive en les celebracions de setembre

- El festival d'arts escèniques Seu-te tornarà per segon any als carrers de Borriana

- Sis dies de festejos taurins faran les delícies dels aficionats al bou a l'esplanada de l'antiga fàbrica de conserves La Joya


La ciutat de Borriana ja es prepara per als actes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia amb una programació plena de música, arts escèniques, festejos taurins i tot tipus d'activitats culturals, des del divendres 3 al diumenge 12 de setembre.

Aquest 2021 destaquen esdeveniments com el festival Borriana Alive, el cicle de teatre Ssiu-te, la fira taurina o exposicions, concursos i castells de focs artificials.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que “per segon any hem buscat una programació variada per a diferents tipus de públic i evitar els tradicionals actes massius i aglomeracions per a poder complir amb la seguretat sanitària que ha d'imperar”.

D'aquesta manera, ha destacat que “les propostes culturals i els esdeveniments amb control d'aforaments suposaran el nucli central d'aquesta Misericòrdia que, encara que no serà la festa d'abans de la pandèmia, sí que ens permetrà celebrar l'arribada de setembre amb totes les mesures sanitàries”.

Programació cultural

A més de les tradicionals activitats religioses en honor a la Misericòrdia, com la missa Major del dimecres 8 de setembre a les 11 hores a la Basílica d’El Salvador, hi ha programades nombroses activitats culturals.

Així, el 3 de setembre s'inaugurarà en el CMC la Mercè l'exposició Interior, del pintor local Vicent Guerola, que ha dedicat l'últim any a retratar la tragèdia de l Covid a través de motius al·legòrics. Una altra mostra serà l'exposició de carrosses que el diumenge 12 de setembre ocuparà la plaça Major d'11h a 19h.

D'altra banda, el dissabte 4 al matí, de 8h a 10h, s'ha organitzat un concurs de la tradicional pesca al rall, a la platja de l'Arenal, i aquest mateix dia a la vesprada, de 18h a 20h, la Mercè acollirà la visita a la Casa dels Gegants i Cabuts.

A més, un castell de focs artificials dinamitzarà la nit del dimecres 8, dia de la patrona, a les 21h, disparat des de la plaça de la Fira i des del Mercat de la Mar.

Borriana Alive

En l'apartat musical, la ciutat vibrarà novament amb els concerts del festival Borriana Alive, que portarà als escenaris de les pistes d'atletisme del complex esportiu de Llombai artistes de la talla de Maria Arnal i Marcel Bages o Lola Índigo.

El dissabte 4 el duo compost per Arnal i Bages pujarà a l'escenari acompanyat de Tatiana Javaloyes com a telonera local. El diumenge 5 serà el torn de Rulo y La Contrabanda, i els precedirà el grup de Borriana Black London.

El següent cap de setmana, agafarà el testimoni Miss Caffeina, el divendres 10, acompanyats de la cantant local Andrea Alcalá i el seu guitarrista Fernando Redondo, i tancarà el festival el dissabte 11 Lola Índigo, que tindrà com a teloners els borrianencs Trébede.

Arts escèniques

D'altra banda, el festival d'arts escèniques Seu-te repeteix per segon any, i tornarà a omplir la plaça Josep Iturbi de Borriana de teatre i dansa amb obres de companyies locals i de la Comunitat Valenciana.

El cap de setmana del divendres 3 al diumenge 5 de setembre, amb dos obres cada dia, una vespertina, dedicada al públic més infantil, a les 19 hores i una altra nocturna a les 22.30 hores. Seran tres dies de festival pels escenaris del qual passaran les obres La Glüps en Concert!, The Incredible Box, Pensa en Wilbur, Set-Up!, Android i Mr. Blue Sky.

Fira taurina

Respecte als tradicionals festejos taurins, tindran lloc del 4 al 12 de setembre en el recinte instal·lat en el solar de l'antiga pelaora, on es donaran cita els aficionats al bou en activitats com ara un concurs de ramaderies, vaques, bous embolats o bous braus.

Els actes taurins comptaran amb bous i vaques de Cebada Gago, Miguelín, Martín Lorca, Montes de Oca, Hermanos Domingo Camacho, Torrealta, Salvador Domecq, Arcadio Albarrán, Celestino Cuadri, la Espuela, Hermanos Infantes, Jaime Tárrega Lucas, Germán Vidal, Capota i Miguel Parejo.