Fin de semana de actos para el patrón Sant Blai

L'homenatge al patró de Borriana ha estat, des de fa anys, una de les programacions més importants i esperades de l'inici de cada any. És una data en el calendari que enllaça el final de les vacances de Nadal i Sant Antoni amb el pregó de les falles de Borriana, sense deixar de fer activitats per a totes les edats i gustos.

Demà dissabte s'omplirà la Terrassa Payà i el carrer de Sant Vicent amb la tradicional Festa de les Paelles, a partir de les 12h i durant tota la vesprada, amb bon ambient, bona música i una actuació musical de la mà de l'orquestra La Viva a partir de les 16h, deixant per a les 18h la Novena i missa a l'ermita de Sant Blai.

El diumenge 2 de febrer, els actes començaran a les 8 del matí amb la concentració al casal de la Falla Don Bosco, amb un esmorzar de fartons i xocolata per a iniciar a les 8.30h la XXI Volta a peu per les ermites de Borriana, organitzada per la Falla Don Bosco i patrocinada pel Magnífic Ajuntament.

A la vesprada, el teatre Payá seguirà el Concurs de Teatre en Valencià, mentre que al Centre Municipal de Cultura la Mercè, es farà una xerrada sobre La roba tradicional i Falles a càrrec de Xavier Rausell, investigador i autor dels llibres Indumentària Valenciana i Indumentària Valenciana. Al Detall. En la qual compartirà els seus coneixements i mostrarà l'evolució de la roba tradicional en les festes de falles, la creació d'un model identitari i la seua estereotipació, com a focus de l'evolució i la història de la roba tradicional valenciana, a més de fer menció especial als models més identitaris de la nostra ciutat.

Un cap de setmana que finalitzarà amb el rosari, la novena i la missa a l'ermita de Sant Blai i el trasllat del sant patró en processó que recorrerà els carrers des de l'ermita de Sant Blai a la basílica del Salvador, on se celebrarà la Vigília de la fe.

El dilluns dia 3, dia de la festivitat en honor a Sant Blai, s'iniciarà el matí amb una missa en la mateixa ermita del patró i la coneguda Font del Vi. A continuació, es farà un esmorzar popular, en què es distribuirà suc de taronja natural per a totes aquelles persones que no puguen o no vulguen consumir vi de la font. Al mateix temps, la III Degustació Popular de les Taronges Flambejades, cortesia de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, endolcirà els paladars mentres el grup infaltil de Danses Tradicionals del Centre Municipal de les Arts Rafael Martí de Viciana realitza una mostra del folklore local y autòcton.