Presentación actos taurinos fiestas Misericordia 2019

Les pròximes festes patronals de Borriana, en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia, comptaran amb 18 bous salvatges, sis d'ells, patrocinats per l'Ajuntament, i els 12 restants per les associacions taurines de la localitat.

Així, ho ha assenyalat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, que al costat de representants de les associacions taurines i la Comissió del Bou ha presentat les activitats taurines dins de la programació dels actes de celebració de la Misericòrdia del 6 al 15 de setembre.

Segons ha destacat Monferrer, el cartell de les ramaderies autòctones encarregades dels tancaments,vaquetes i bous embolats en les festes està compost per Germán Vidal, Fernando Machancoses, La Espuela o Hermanos Guillamón entre altres, a més, de ramaderies de reconegut prestigi com Celestino Cuadri, Partido de Resina, Peñajara o Cebada Gago.

Respecte al tancament de bous embolats, sens dubte l'acte taurí més multitudinari, està previst enguany per al dilluns 9 de setembre. Com a novetat, han assenyalat que els 6 àstats de la ramaderia Hermanos Cabello que participen en aquest tancament tindran la peculiaritat de tenir el pelatge 'jabonero', és a dir de color crema, però distribuït amb intensitats diferents que van des del to quasi blanc al negre.

Així mateix, la responsable de festes ha indicat que la nit del dimarts 10 de setembre es realitzarà la tradicional nit de vaquetes enfundades, patrocinada com de costum per la penya Aficionats al Rotlle, i en la qual les xarangues, les disfresses i la festa serà la nota predominant de la nit.

També ha ressenyat que els tancaments infantils seran el de carretons embolats el dilluns 9 a les 22h, pel recorregut del Barranquet i el matinal el dissabte 14 a les 11:30h. A més hi ha prevista dues tradicionals entrades del calaix amb cavalls, una per al dimecres 11 organitzada per la 'Penya de Penyes' i una altra per al dissabte 14 per l'empresa Satine.

Programa taurí

Obrirà el programa taurí un tancament el dissabte 7 de bous de la ramaderia La Espuela patrocinat per l'Ajuntament. A la vesprada un brau patrocinat per l'Ajuntament al qual seguirà un exemplar adquirit per la penya 'La Alternativa'. Durant el dissabte a la nit i el diumenge no hi haurà exhibicions taurines a la ciutat per celebrar-se la festivitat de la patrona.

El dilluns 9 de setembre es reprendran els actes taurins amb la solta de dos bous adquirits per la penya Va de Bous, que aquest 2019 celebra el seu cinquè aniversari. Aqueixa nit tindrà lloc el tancament d'embolats de pelatge 'jabonero' patrocinat per l'Ajuntament i, tot seguit, embolaran un altre bou també aportat pel consistori.

El dimarts 10 de setembre s'oferiran tres bous i, a la vesprada, el patrocinat per 'El Bou és això de menys' i un altre de 'Les Burrianeres', col·lectiu que també ha adquirit un per a la nit.

El dimecres 11 de setembre hi haurà dues cites i ambdues seran de bous salvatges adquirits pel propi consistori i per la 'Penya de Penyes'. Un d'ells ho exhibiran a la vesprada i l'altre, a la nit.

El dijous 12 de setembre serà el dia de 'Els Braus', que patrocina dos salvatges vespertins, mentre que la nit es completarà amb un o dues de rotlle. El divendres hi haurà un àstat de la penya 'Joves del Bou' i a la nit se celebrarà la Festa de les Paelles.

Finalment, el dissabte 14 de setembre al matí serà el tancament infantil i durant la vesprada i la nit es comptarà amb quatre àstats dues d'ells aportats per l'Ajuntament, un per la penya 'El Bou' i un altre serà Nubarrón, l'exemplar patrocinat per la signatura Setine, el bou més car fins al moment, per a ser exhibit al carrer

La regidora de Festes ha volgut agrair a les associacions taurines i la Comissió del Bou “la gran labor” que aporten any rere any per que “amb el seu esforç aconsegueixen que Borriana siga un referent taurí a nivell nacional”.