cabalgata ninot 2019

La Falla Don Bosco s'ha alçat amb el primer premi de la Cavalcada del Ninot de Borriana en aquest 2019 i a més s'ha fet amb el premi al millor Ninot. Després de la tradicional desfilada, que mostra les carrosses elaborades per les diferents agrupacions falleres, el jurat ha valorat cadascun dels treballs i finalment ha decidit atorgar el primer lloc a la carrossa de la Falla Don Bosco.
El segon premi ha sigut per a la Falla Barri València, mentre que la Falla La Mercè s'ha portat el tercer premi i el quart premi ha sigut per a la Falla Barri D’Onda.
L'itinerari seguit per les carrosses ha partit des de la Plaça la Generalitat, seguint pel Carrer l'Escorredor, on s'ha situat la Tribuna Oficial amb la Reina Fallera Major i Infantil, les seues corresponents Dames de la Ciutat i Cort d'Honor, la Presidenta de Junta Local Fallera i la corporació municipal. La cavalcada ha continuat pel Carrer del Raval i la Plaça el Pla, al final de la qual han baixat els components de les carrosses.
Milers de persones han eixit als carrers per a presenciar aquesta cavalcada que exhibeix els treballs artesanals realitzats per les diferents agrupacions, els membres de les quals precedeixen a les carrosses abillats amb acolorides disfresses relacionades amb la temàtica de les carrosses, que solen tractar l'actualitat des d'un punt de vista irònic.
Demà diumenge, a partir de les 16.30 hores de la vesprada tindrà lloc la Cavalcada del Ninot Infantil, dedicada a les carrosses de categoria infantil.
La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha destacat que “totes les falles han exhibit carrosses molt vistoses que sabem que amaguen moltes hores de dedicació. Volem felicitar els membres de la Falla Don Bosco per aqueix doblet, ja que s'ha portat el primer premi i també ha sigut guardonada amb el premi al millor Ninot. Cal reconéixer el gran treball de la resta de les agrupacions que han participat en aquesta cavalcada del Ninot 2019”. L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha felicitat els premiats i ha assenyalat que “en aquesta Cavalcada del Ninot hem comprovat la implicació i la dedicació màxima de les falles per a mostrar al públic carrosses realment espectaculars. Ells són els vertaders artífexs d'aquestes festes i amb el seu treball contribueixen al manteniment de les nostres tradicions i la nostra identitat”.