Borriana celebrarà a la nit del divendres dia 7 de setembre, la que ja és la setzena edició de la Desfilada de Fanalets que s'iniciarà a les 22.30 hores en la plaça de Rafel Martí de Viciana i que tindrà el següent itinerari: la Tanda, Plaça de la Mercé, Sant Serapi, el Barranquet i el Pla de Sant Blai, finalitzant el recorregut al porrat en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia. A l'acte participarà la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Borriana. Durant el recorregut la llum dels fanalets il·luminarà Borriana i es cantarà, com no podia ser d'una altra forma durant aquest acte, la cançó popular "El sereno i la serena" que coneixen bona part dels xiquets i xiquetes de la ciutat.

El mateix dia 7, però a partir de les set de la vesprada, a les portes del CMC La Mercé tindrà lloc el taller per a la confecció dels fanalets que més tard il·luminaran tot el recorregut pel qual transcorre la desfilada. Per a participar-hi es prega portar un meló d'Alger, una cullera i un ganivet per tal de disposar de tot el material necessari per elaborar el fananet, tot i que la regidoria de Cultura ha avançat que “també es repartiran melons d'Alger al CMC La Mercé el mateix dia 7 per a tots aquells xiquets i xiquetes que vulguen participar a la desfilada, encara que la participació completa en l'activitat de elaborar el propi fanalet sempre suposa un estona més d'entreteniment i l'aprenentatge de saber con construir-lo”. 

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, anima a participar, tant a grans com a menuts i menudes, “en la confecció del fanalet que durant la vesprada ja suposa una bona estona d'entreteniment i d'aprenentatge sobre aquesta tradició, així com prendre part en la posterior desfilada i d'aquesta manera conservar una tradició borrianenca recuperada que ja s'ha convertit en un dels actes més representatius de les Festes de la Misericòrdia.