La Festa de les Paelles, la Batalla de Flors, els actes en honor a la Patrona o les fins a 21 exhibicions taurines que tindran lloc durant les pròximes festes de la Mare de Déu de la Misericòrdia tornaran a ser els tradicionals protagonistes. Encara que com ha explicat la regidora de Festes a Borriana, Lluïsa Monferrer, “serà la combinació dels actes més tradicionals amb totes aquelles aportacions que en forma de concerts, exposicions, activitats per a xiquets i xiquetes, festes per a la gent gran, les que marcaran de nou unes festes en les quals se superaran els 100 actes i que esperem que de nou siguen del grat de penyistes, veïns i veïnes de Borriana”.
Monferrer ha començat explicant que “el primer que m'agradaria recordar és que ja aquesta setmana vinent té lloc el muntatge del recinte taurí, així que el dimarts a partir de les sis les penyes hauran de començar a muntar els cadafals, mentre que el dijous a les set de la vesprada serà el torn per a les tradicionals escales que es planten en la plaça Major”.
A partir d'ací, Monferrer ha separat en diferents blocs la nodrida oferta cultural, d'oci i festiva que s'allargarà fins al 9 de setembre quan la Batalla de Flors de per tancar un any més l'homenatge a la Patrona de Borriana. Així, l'Entrada de Penyes que començarà a les 20:00 hores en la Plaça 9 d'Octubre, i el posterior “Esclafit” en la balconada de l'Ajuntament seran els actes que donaran per iniciades les festes de forma oficial. “I a partir d'eixe moment, comencen unes festes en les quals m'agradaria destacar la varietat i gran nombre d'actes programats” com explicava Monferrer que ha continuat explicant que “dins dels festejos taurins, cal recordar que se celebraran entre el dia 1 i el 7 de setembre, ja que enguany la celebració del 8 de setembre cau en dissabte, i tant aqueix dia com el diumenge 9, ja no se celebraran actes taurins”. A més ha agraït “el notable esforç que enguany han fet les penyes i que ha fet possible que s'aconseguisquen fins a 21 exhibicions de bous amb ramaderies de primeríssim nivell”.
Pel que fa a la programació cultural i d'oci, Monferrer ha assenyalat que “m'agradaria destacar que per segon any consecutiu, i vista la bona acollida del passat any, la Plaça de la Mercé acollirà durant tots els dies de les festes el Mercy Food and Music Fest, amb activitats per als més xicotets, concerts en directe, sessions de dj's, tastos gastronòmics…”
A nivell musical, “també hem volgut fer un esforç per a seguir dinamitzant l'oci nocturn dels i les joves de Borriana, i ja el divendres 31 tindrà lloc el Borriana Dj Festival amb dj's locals, al que li seguirà el dissabte un concert de tribut a Delinqüentes per part de Garrapateros i la sessió del dj Juan Alcaraz. Entre setmana tindrem la Misericòrdia Sessions el dilluns, la festa de disfresses el dimarts; gimcana, Festa de les Paelles i la gran orquestra Mònaco per al dimecres, una altra Misericòrdia Sessions el dijous, i les orquestres Embruixada i Revelació per a divendres i dissabte”
És només l'oferta de l'Ajuntament, ja que enguany “també voldria fer especial esment de la gran aportació que les penyes fan durant cada dia de les festes. Són desenes i desenes d'actes musicals, infantils, culturals, esportius que tenen lloc durant la Misericòrdia i que podeu trobar detallats en el Llibret. Encara que solament haja sigut a nivell general, Monferrer ha finalitzat comentant que “com sempre, tancarem les festes el dissabte 8 amb els actes d'homenatge a la nostra Patrona, i el diumenge amb la tradicional Batalla de Flors que tanca cada any les celebracions”. Finalment, també s'ha fet referència a dues de les campanyes especials que durant les festes es duran a terme, com és la de conscienciació i condemna de qualsevol tipus d'agressió masclista, i que es plasmarà novament amb el repartiment de tríptics i pòsters a les penyes participants en les festes, així com amb el repartiment de diversos obsequis que serviran per a seguir reafirmant-se en què en les festes de la Misericòrdia no caben ni es tolerarà cap tipus d'abús, agressió o comportament amb tints masclistes. A més, durant aquestes pròximes festes patronals també es comptarà amb la campanya “La Penya Recicla” que constarà de la instal·lació d'una gran bàscula i diversos contenidors especialment decorats amb vinil perquè les penyes puguen reciclar el màxim possible de residus i més tard rebre un premi a qui més haja aconseguit reciclar. Com a anotació final, Monferrer ha assenyalat que “un dels pocs actes per als quals encara hi ha temps d'inscriure's i és imprescindible per a la participació és la gimcana que tindrà lloc el dimecres 5 a les dotze de la nit i que mantindrà oberta la inscripció fins al dia anterior, dimarts 4, en les oficines municipals de l'Ajuntament”.
Així, com a resum final Monferrer ha assenyalat que “esperem que un any més els i les borrianenques visquen amb la màxima intensitat les festes patronals, que ho facen d'una forma cívica perquè tothom puga gaudir-les, i que com han fet sempre, òbriguen els braços a tota persona que decidisca visitar-nos durant una de les setmanes més especials de tot l'any, on mostrarem la nostra devoció per la Patrona, tornarem a eixir al carrer de forma conjunta i agermanada i gaudirem dels més de cent actes preparats per a enguany”.