Tots els preparatius previs per al dia gran en honor al Patró de Borriana, Sant Blai, ja estan llests. Durant la vesprada del divendres la ciutat ha viscut un dels actes previs més significatius i anunciadors de l'arribada del dia del Patró, ja que ha tingut lloc la tradicional processó del Trasllat i que ha portat la imatge de Sant Blai des de la seua ermita fins al cor de la ciutat, en la Basílica del Salvador. Allí, romandrà durant tota la nit i bona part de la jornada del dissabte fins a ser retornat en la processó que tindrà lloc a partir de les 18:45 hores i que recorrerà el trajecte habitual des de la Plaça Major fins a l'ermita dedicada al patró de la ciutat. Precisament quan finalitze la processó, també hi ha programat un espectacular Castell de Focs que es llançarà des de l'Avinguda Setze de Juliol com ja és habitual a Borriana.
Després de l'acte processional de traslladar la imatge de Sant Blai fins a la Basílica, Borriana està llesta per a viure el dia gran de Sant Blai amb l'inici a partir de les nou i mitja del matí, quan com mana la tradició, es realitze la lectura de poemes al costat de la ja instal·lada Font del Vi, que a partir de l'últim vers recitat començarà a rebre a les milers de persones que cada any passen el matí en el barri de Sant Blai, gaudint dels milers d'entrepans que des de primera hora es preparen per a l'esmorzar, del vi que emana de la font i, enguany, d'unes postres especials que ha preparat l'Associació d'Hostaleria de Borriana a base de taronja flamejada. Tal com ha explicat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, “la part més tradicional segueix present en totes les seues expressions en el dia de Sant Blai, però a més enguany hem volgut que molta més gent se senta integrada i participe del dia festiu, per això durant el matí els xiquets i xiquetes podran gaudir de les activitats especials preparades per a ells i elles en el mateix carrer de Sant Blai, i a la vesprada els i les joves puguen acudir a la primera edició del conegut com “Tardeo” que organitzem junt a MEB, i que tindrà lloc en la Plaça de la Mercè”.
Ja en la presentació de la programació especial de Sant Blai, tant Lluïsa Monferrer com el regidor d'Esports i Cultura, Vicent Granel, recordaven que “hem volgut que siguen un total de cinc caps de setmana els que s'òmpliguen d'actes i activitats per a totes les edats” per això a la Font del Vi, les Calderes de Sant Blai i la processó, enguany s'han volgut sumar activitats de dinamització i participació dels veïns i veïnes. Així, si el temps no ho impedeix i es pot confirmar durant la jornada del dissabte, el diumenge tindrà lloc una nova edició de la Cursa de Sant Blai, una de les cites on més xiquets i xiquetes de Borriana prenen part, i que sempre suposa un matí divertit i ple d'esport en el Pla i els carrers més propers. Serà a partir de les deu i mitja del matí quan s'inicien les curses de cadets, que s'aniran desenvolupant fins que a partir de les 12:00 arriben les proves mini de xiquets i xiquetes de poc més de tres anys, i a la una es realitze la competició en categoria absoluta.
Així, el Trasllat de la vesprada del divendres ha tornat a suposar l'inici del cap de setmana gran de Sant Blai, en el qual milers i milers de persones prendran part de la coneguda tradició de la Font del Vaig veure i s'espera que els actes programats tornen a ser un èxit de participació i germanor entre els veïns i veïnes de Borriana i aquelles persones que visiten la ciutat.