Jornada informativa para prevenir delitos sobre personas mayores
  • Dimecres que ve 10 de novembre a les 11 hores a l'Auditori Juan Varea

  • Emmarcada en la campanya “...si desconfia, policia, policia!” per a informar-los de les situacions i delictes habituals dels quals poden ser objectiu i explicar-los com actuar davant d’aquesta situació


L'Ajuntament de Borriana oferirà, dimecres que ve 10 de novembre, una jornada dirigida a les persones majors de la localitat per a presentar la campanya informativa de seguretat, exposar les situacions i delictes habituals dels quals poden ser objectiu i explicar-los com actuar davant d’aquesta situació.

La jornada prevista per a les 11 hores a l'Auditori municipal Juan Varea, ha estat organitzada per les regidories de Seguretat i Persones Majors, que han dissenyat la campanya informativa sota l'eslògan “...si desconfia, policia, policia!”, dirigida a les persones majors del municipi per a traslladar-los consells relacionats amb la seua seguretat i prevenir-los sobre els delictes i els riscos més habituals.

Segons ha lamentat el regidor de Gent Gran, Hilario Usó, aquest col·lectiu, “desgraciadament, sol ser objectiu de delinqüents i de persones desaprensives que tracten d'aprofitar les seues circumstàncies i la seua vulnerabilitat per a delinquir”.

Per part seua, el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha explicat que no solament es tracta de prevenir sobre els delictes més habituals, sinó també “d'altres pràctiques que, sense ser sempre delictives, afecten els nostres majors, com les tècniques comercials agressives, de les quals hem rebut queixes en algunes ocasions per part dels familiars de persones majors”.

Amb aquest objectiu, han indicat, s'han editat 3.000 díptics destinats a les persones majors en què s'informa dels delictes més habituals de què solen ser víctimes, com els robatoris pel procediment de la "estiró", furts o robatoris en els seus domicilis, els procediments de la "abraçada" o "el bes", seguretat en la seua visita a entitats bancàries i l'ús de targetes de crèdit.

També conté informació sobre fraus o estafes més habituals, com els falsos revisors del gas, les suposades associacions que actuen a peu de carrer per a demanar diners o també, de forma més recent, el que s'anomena "tècniques comercials agressives".

A la jornada informativa s'han convidat totes les entitats relacionades amb persones majors del municipi, i estarà adaptada a la normativa sanitària en vigor.