L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el cap de la Policia Local, Francisco J. Catalán realitzen un exhaustiu repàs sobre el descens d'incidències durant els dies de festival, així com la baixada en accidents de trànsit o en queixes veïnals

Els principals responsables municipals de l'operatiu de control i seguretat durant la celebració la passada setmana del festival Arenal Sound, han comparegut en roda de premsa per detallar totes les dades concretes sobre l'afecció i les incidències registrades durant tota una setmana a la ciutat de Borriana. L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, s'ha encarregat d'obrir el torn de paraula amb l'agraïment sincer i directe “a totes i cadascuna de les persones que en diferents àmbits han posat tot l'esforç i treball necessari per a que avui les dades que us oferim siguen tant positives”. Safont ha mencionat un per un els diferents cossos i forces de seguretat implicades en els serveis de seguretat oferits durant tota una setmana com ara la guàrdia Civil, la Unitat Adscrita del CNP a la Comunitat, els membres de Protecció Civil, els bombers, els tècnics o la tècnica d'Emergències de la Conselleria de Presidència, “i especialment a la Policia Local perquè en tractar-se d'una competència municipal ha doblat esforços per assegurar la tranquil·litat i la convivència durant les jornades de festival, sense oblidar el paper que l'empresa organitzadora ha jugat tant a l'interior dels recintes de concerts i càmping com en la col·laboració a l'exterior, on serveis com el del Sounder Bus han facilitat les gestions en mobilitat ”. Per últim, Safont ha fet també una menció especial pels “treballadors de via pública que han realitzat la seua feina de la forma més efectiva. Hem treballat tots junts per millorar la situació i crec que, com es pot comprovar amb les dades a la mà, s'ha aconseguit”.
A continuació, ha estat l'Intendent Principal de la Policia Local de Borriana, Francisco J. Catalán, qui ha detallat una per una les nombroses baixades d'incidències durant l'Arenal Sound. Catalán ha començat parlant de “les atencions telefòniques gestionades des de la Sala de Comunicacions, que s'han situat en un total de 1098, un 12,4 % menys que les registrades l'any anterior”. Del total dels requeriments fets per la ciutadania, “s'ha intervingut en 213 situacions, una xifra que també baixa respecte a 2015, quan en van ser un total de 253”.
En l'apartat de gestió i control del tràfic rodat i les situacions que se'n deriven de la seguretat vial, Catalán ha detallat que “també en aquest cas la baixada ha sigut notable, ja que si l'any passat es van haver d'atendre un total de 9 accidents dels quals es va atendre a 4 persones ferides, aquest any només s'han atès dues situacions d'accident i sense ferits de consideració”, el que explica que el dispositiu per mantindre la fluïdesa i els accessos a la zona marítima ha funcionat de forma més òptima que en edicions anteriors.
Tal i com ha conclòs el mateix Catalán, capítol a part mereixen aspectes com el control de la venda ambulant, en el que aquest any s'han centrat també els esforços perquè suposa un perjudici directe tant per la competència deslleial i il·legal als comerços i establiments que compten amb tots els permisos, com pel risc per a la salut dels assistents al festival. Així, s'han realitzat aprehensions de productes alimentaris fins als 246 quilos, mentre que al 2015 tan sols es va arribar als 70. A més “també s'han requisat fins a mig miler de cerveses que s'anaven a posar a la venda de forma il·legal o prop de seixanta caixetes de tabac procedents del contraban”. Catalán ha tancat la seua intervenció “agraint tot l'esforç dels membre de la Policia Local, que han fet que els resultats siguen molt positius, i raó per la qual tramitarem una petició de reconeixement públic per al conjunt del cos pel seu treball durant l'Arenal Sound”.
L'alcaldessa ha tancat la roda de premsa concloent que “la col·laboració i treball conjunt realitzat per totes les parts implicades ha fet que la coordinació haja estat molt millor que en edicions anteriors i per això el nivell d'incidències ha baixat notablement, raó per la qual estem molt satisfets amb la feina realitzada en les competències a les que ha de fer front l'Ajuntament”.