Nueva furgoneta de  atestados y oficina móvil de la Policía Local
El Ayuntamiento completa el parque móvil de la Policía Local
  • Un nou furgó destinat a la unitat d'atestats, que es convertirà, a més, en oficina mòbil d'atenció a la ciutadania


L'Ajuntament de Borriana ha completat el parc mòbil de la Policia Local amb un nou furgó destinat a la unitat d'atestats, que es convertirà, a més, en oficina mòbil d'atenció a la ciutadania. L'alcaldessa i responsable de Seguretat, Maria Josep Safont, acompanyada pel Cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, n’han supervisat l’entrega aquest matí a la plaça Major.

El vehicle ha sigut adjudicat a la mercantil Andacar2000 SA per un import anual de 16.117,20 euros, d’aquesta manera, s’ha aconseguit una rebaixa de 1.882,8 euros anuals respecte a l'import inicial de licitació del subministrament, que s'estendrà per un període de quatre anys.

L'alcaldessa ha volgut destacar el “compromís ferm de la corporació municipal de dotar la Policia Local d'instruments tècnics d'última generació per a un desenvolupament idoni de les tasques que la policia té encomanades”.

Mostra d'aquest compromís, ha assegurat Maria Josep Safont, és “la renovació del furgó de la Unitat d'Atestats, destinat a l'exercici de funcions de trànsit, seguretat viària i investigació d'accidents”.

Sobre aquest tema, tant Safont com el cap de la Policia Local han subratllat que es tracta d’“un nou vehicle, versàtil, que incorpora importants millores tecnològiques en comparació als anteriors furgons destinats a la unitat d'atestats”.

Així, el nou furgó està dotat de material per a convertir-se en oficina itinerant i compta amb ordinador personal i impressora multifunció, entre d’altres. Està connectat telemàticament amb la Central de Policia Local, per la qual cosa qualsevol tasca es pot realitzar en el mateix vehicle sense necessitat de desplaçament a les dependències policials per part de la ciutadania.

Cal recordar que la unitat d'atestats és l'encarregada de l'elaboració de diligències, informes i investigació d'accidents de circulació en vies de titularitat municipal i de la realització de controls preventius en matèria de trànsit i seguretat viària, als quals la policia local es troba adherida a través de les campanyes impulsades a nivell nacional per la Direcció General de Trànsit, a més d'altres serveis de suport a la resta d'unitats policials.

El Cap de la Policia Local ha precisat que aquesta unitat compta amb “totes les autoritzacions necessàries de la inspecció tècnica de vehicles per a l'adaptació a la seua destinació com a vehicle d'atestats i oficina mòbil, amb el qual es persegueix un major acostament de la Policia Local a la ciutadania”.

El nou vehicle està dotat de dispositius tecnològics per a la realització in situ de les proves legalment establides per a la detecció de drogues o alcohol durant la conducció. Així mateix, incorpora un dispositiu integrat de geoposicionament del vehicle, de manera que en la central de policia se’n coneix en tot moment la ubicació exacta per a una millor gestió de les patrulles.

També compta amb radioemissora digital integrada en la xarxa Tetra de la Generalitat Valenciana i GPS, i dispositius de senyalització òptica tipus led d'última generació per a una millor visualització, tant interior com exterior, i estalvi energètic. A més incorpora noves llanternes tipus led d'alta visibilitat per a la realització d'inspeccions.

Igualment, el dispositiu de megafonia inclou un sistema per a poder llançar missatges gravats o de viva veu per part dels i de les agents i compta amb elements de senyalística i instruments, també d'última generació, necessaris per a la realització de controls i investigació d'accidents.

Finalment, el furgó conté diversos compartiments distribuïts a l'interior del vehicle per a la col·locació de material d'oficina i instruments necessaris per a la realització de les tasques a les quals s’ha destinat.