• Després de la detecció d'un brot amb quatre positius, aquesta setmana l'Ajuntament ha realitzat les proves PCR a tota la plantilla en el Pavelló poliesportiu municipal de la Bosca

La totalitat de la plantilla de la Policia Local de Borriana ha donat negatiu en les proves PCR de la Covid 19 que ha practicat l'Ajuntament durant aquesta passada setmana en el Pavelló poliesportiu municipal de la Bosca, després del brot detectat de coronavirus amb 4 persones que van donar positiu. L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha comunicat els resultats a Salut Pública.


“Amb les mesures que duem a terme de rastreig dels possibles contactes amb el primer positiu –ha manifestat Maria Josep Safont– s'ha pogut controlar aquesta situació”, i ha afegit, “hem sigut molt estrictes amb el tema i aquests han sigut els resultats, així, amb les mesures aplicades, l'assumpte no ha anat més enllà”.


El cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, ha informat que els quatre casos positius inicials segueixen confinats i tots asimptomàtics i també els tres negatius del mateix torn que havien de quedar-se en quarantena, i segons ha indicat, “es preveu que la setmana que ve tots ells s'incorporen al treball, si no hi ha cap contratemps”.


Així mateix, Català ha posat l'accent en el fet que en cap moment “hi ha hagut problemes per a compondre els torns i ser reforçats per als operatius que hi havia previstos, i en cap moment el servei s'ha vist ressentit perquè hi ha hagut capacitat de resposta”.


El cap de la Policia Local ha recordat que el contagi es va iniciar en una reunió social fora del municipi en la qual va estar un agent, i que només conèixer que una de les persones assistents havia resultat positiva, ho va comunicar i encara que era asimptomàtic, de manera preventiva va ser apartat del servei.
Després de confirmar el positiu, i també com a mesura preventiva, des de la Policia Local es van confinar i es van realitzar les proves als altres 6 companys de la plantilla que tenien contacte directe amb l’agent per ser del mateix torn, tots ells asimptomàtics. Com a resultat, tres d'ells van donar positiu i els altres tres negatiu.


L'alcaldessa ha ratificat que la seguretat en la localitat “ha estat i està garantida” perquè els serveis “no s'han vist afectats”, i encara que admet la preocupació inicial pel brot, ha assegurat que les accions preventives i sanitàries realitzades per a contindre el virus, “han donat els seus fruits, protegint la salut tant dels veïns i veïnes com del personal del servei de la Policia Local”.


L'alcaldessa ha confirmat igualment, que la Policia Local de Borriana, des de l'inici de la pandèmia, “aplica escrupolosament totes les mesures de prevenció dictades per les autoritats sanitàries, establint les mesures extraordinàries per a minimitzar al màxim les situacions de risc, evitar contagis i mantindre el servei en les millors condicions possibles”.


En aquest sentit, tota la plantilla d'agents compta amb equipament complet de prevenció: màscara, guants, gel i líquid desinfectant, i ulleres de protecció. A més, s'han pres mesures organitzatives extraordinàries oportunes per al personal, en zones de descans, en els canvis de torn, i en la desinfecció d'instal·lacions, entre altres.