La Policia Local de Borriana ha iniciat una campanya especial sobre vigilància i control de velocitat en el marc del conveni de col·laboració subscrit amb la Prefectura Provincial de Trànsit de Castelló i impulsada a escala nacional per la Direcció General de Trànsit, que es desenvoluparà fins diumenge que ve, 24 d'abril.

 

 

 

La campanya consisteix en la realització de controls de velocitat mitjançant cinemòmetres degudament homologats cedits per la Prefectura Provincial de Trànsit de Castelló en vies de competència municipal. En concret, la campanya incidirà en vies on s'ha detectat la circulació a velocitat excessiva i sobre les quals s'han rebut queixes i suggeriments per part de veïns i usuaris d'aquestes per a la instal·lació de radars.

 

 

 

Els controls de velocitat es realitzaran en vies com l'avinguda del Setze de Juliol, l'avinguda de Jaime Chicharro, l'avinguda de la Mediterrània, la carretera del Grau, l'avinguda de Cañada Blanch, l'avinguda del Cardenal Tarancón, el camí d'Onda i la ronda de Pere IV.

  

La Policia Local recorda que en zones urbanes, especialment en el cas de l'atropell, la velocitat és determinant per a incrementar les conseqüències danyoses dels accidents de trànsit. A partir de 80 km/h és pràcticament impossible que un vianant no muira en un atropell, mentre que a una velocitat de 30 km/h el risc de mort del vianant es redueix al 10%.