INtervenciones de la Policía Local en dos semanas del estado de alarma

La Policia Local de Borriana ha denunciat 164 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en la legislació durant les dos setmanes que està en vigor el Reial decret, tot tenint en compte que els dos primers dies van ser de caràcter informatiu. A més de les denúncies, també ha identificat unes altres 221 persones per a comprovar la realització d'activitats emparades per la norma.

Així mateix, la passada nit del dissabte 28 la Policia Local va detindre O.N., veí de Borriana de 20 anys d'edat, al carrer Sant Cristina, per desobeir, presumptament, de manera greu el compliment de les mesures de confinament establertes en el Reial decret dictat pel Govern d'Espanya.

Aquestes denúncies seran tramitades per la Subdelegació del Govern a Castelló, que en determinarà també la quantia. Cal recordar que l'import de les multes oscil·la entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i 601 a 30.000 euros en les greus, sobre la base de la Llei orgànica 4/2015 de protecció de la seguretat ciutadana. Tot això sense perjudici de la instrucció de diligències a què pogueren donar lloc.

En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Guàrdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i només isca de casa en les excepcions contemplades, tant a peu com amb vehicles, per a la qual cosa realitzen controls aleatoris.

Paral·lelament, la Policia Local de Borriana està col·laborant amb els serveis socials i sanitaris, i realitza el repartiment i lliurament al domicili de malalts greus dels medicaments preparats per l'Hospital Universitari de la Plana per a evitar-ne el desplaçament al centre hospitalari i l'exposició al contagi del COVID-19.

D'altra banda, ha reclamat a la ciutadania “responsabilitat i solidaritat” i ha demanat que totes les persones “prenguen consciència de la dimensió d'aquesta emergència sanitària, que pensen en les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres” i, per tant, “que actuen, en conseqüència, amb sensatesa i sentit comú”.

Per tot això, des de la Regidoria de Seguretat Ciutadana i la Policía Local han instat els veïns i les veïnes del municipi a “complir les restriccions de mobilitat, que es queden a casa i només isquen en les excepcions contemplades en la normativa vigent”.