L'Ajuntament de Borriana ha presentat en roda de premsa el balanç de seguretat de les Falles 2016, al que han assistit el regidor de Seguretat, Javier Gual, l'Intendent Principal Cap  de la Policia Local, Francisco Javier Català i Raúl Amat, Intendent de la Policia Local .

Des de la Regidoria de Seguretat s'ha fet una valoració molt positiva, ja que les xifres d'enguany han sigut molt similars a les d'anys anteriors. Pel que es refereix al servei de la grua municipal consistent en la retirada de vehicles dels diferents actes fallers, hi ha hagut un descens important passant de 169 intervencions de grua l'any 2015 a 106 serveis en les Falles d'enguany 2016, la qual cosa representa un 37'28% menys.

 Enguany la Policia Local ha rebut 524 trucades des del 15 al 19 de març i s'han requerit 179 serveis. S'han formulat un total de 18 butlletins de denúncia per infraccions de tràfic, 5 butlletins per infraccions de l'ordenança municipal de convivència i 5 butlletins per infracció de la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana.

La campanya de control i venda de material pirotècnic desenvolupada per la Policia Local i la Guàrdia Civil, dirigida als punts de venda i als centres escolars, ha finalitzat sense cap incidència pirotècnica en totes les festes. Durant el Correfoc i Nit del Foc es van registrar quatre atencions sanitàries a menors d'edat, totes elles lleus.

 El balanç d'enguany deixa un repunt en les queixes i molèsties generades per actes festius i casals fallers, doncs de les 17 queixes registrades l'any passat s'ha incrementat a 26 en aquestes falles.

 El Cap de la Policia Local, Francisco Javier Català, ha explicat que “gràcies a la labor del dispositiu especial format pel Consorci Provincial de Bombers, els voluntaris de Protecció Civil, els funcionaris de via pública i als agents de la Policia Local no es va produir cap incidència en la Nit de la Cremà”.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat, Javier Gual, ha assenyalat que “aquest balanç ens deixa unes xifres molt similars a les de l'any passat, hem millorat en alguns aspectes i ja ens hem posat a treballar per a solucionar la qüestió de les queixes veïnals pel soroll de les carpes. Anem a reunir-nos amb la Federació de Falles per a engegar una ordenança municipal que regule els aspectes de seguretat i legalitat d'aquestes carpes amb l'objectiu d'evitar aquests problemes de cara a l'any que ve”.