Què passa a la biblioteca quan es tanquen les llums i les portes? Segurament els personatges dels contes eixiran dels llibres i es posaran a contar totes les aventures que viuen en cadascuna de les seues pàgines... Realment, és una forma de motivar els xiquets i les xiquetes de Borriana per a participar en la quarta edició de la "Nit a la Biblioteca", que la Regidoria de Cultura i el mateix servei municipal organitzen. Tal com explica el regidor de l'àrea, Vicent Granell, "seran uns 30 xiquets i xiquetes els que, una vegada més, gaudiran d'una activitat molt especial amb la qual, d'una banda, aconseguim entretindre i fer gaudir d'una nit diferent els més menuts de Borriana i, d'altra banda, reforcem el treball de foment de la lectura que des de fa temps es promou des de la mateixa Biblioteca Municipal.

Ja s'ha celebrat una reunió informativa amb els xiquets i xiquetes inscrites en l'activitat i els pares i les mares, per a solucionar els possibles dubtes sobre la nit de divendres. Des de la mateixa Biblioteca, ja s'ha informat que estan cobertes totes les places habilitades per a aquesta nit. L'activitat començarà a les 21h de divendres i després de passar la nit sencera, primer aprenent i llegint i, més tard, dormint, es tancarà a les 9h del matí de dissabte.

Es tracta de dormir al costat dels llibres que xiquets i xiquetes llegiran dia a dia. Les històries de les quals parlaran durant tota la vetlada seran el centre d’una nit diferent, de la qual s'acaben cada vegada més de pressa les places per a assistir-hi. Aquesta activitat està inclosa en les visites que ha realitzat l’alumnat durant aquest mes a la Biblioteca Municipal per a conéixer-ne el funcionament.