Com cada any, Maria Romero Cano, regidora d'Igualtat, juntament amb Lourdes Burdeus Díaz-Tendero i Belén Pascual Beltrán, agents d'Igualtat, han presentat la programació d'activitats i tallers per a la conscienciació i participació ciutadana al voltant de la prevenció de la violència de gènere i la reflexió per evitar aquesta problemàtica social i pública.

El conjunt de tallers dirigits, aquesta vegada, als centres educatius de la ciutat de Borriana i liderats pel projecte artístic "Llistons pels bons tractes", s’iniciarà aquest divendres 15 de novembre a les nou del matí amb un teatrefòrum per a l’alumnat de quart de l'ESO al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

El dimarts 19 de novembre es realitzarà a l’Ajuntament davant la ciutadania i de les entitats del tercer sector, a les 19h, la presentació del diagnòstic per al Pla d'Igualtat Municipal. A més, la setmana estarà carregada de xerrades-taller sobre "Robòtica sexual", de la mà de la doctora en Estudis Interdisciplinaris de Gènere i professora de la Universitat Jaume I, Lydia Delicat, i cinefòrum de la pel·lícula "Persèpolis", un film que donarà lloc al debat del paper de la dona en l'època contemporània.

El 25 de novembre, Dia Mundial contra la Violència de Gènere, s'iniciarà el dia amb una gimcana titulada "Festa pels Bons Tractes", dirigida als alumnes de tercer i quart de Primària a la terrassa Payà i el muntatge del projecte realitzat pels cicles formatius de l'IES Jaume I per a la prevenció comunitària de la violència de gènere.

Els dies 27 i 29 de novembre es realitzarà una formació en la sessions de l'escola d'Igualtat a l'Auditori Juan Varea de 15h a 17h i una altra, adreçada als docents dels centres educatius, amb el títol "Prevenció de violència de gènere en les relacions adolescents "impartida per la docent Carmen Ruiz Repullo al mateix auditori de 14.30h a 16h.

La programació també està oberta a la ciutadania de Borriana i la regidoria anima, a dones i homes, a participar en les diferents activitats per a la conscienciació pública de la violència de gènere. Per apuntar-se, cal enviar un correu a igualdad@burriana.es o cridar al telèfon de l'Ajuntament 691674229.