Com cada any, des de la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana es busca realitzar un projecte artístic que tinga com a doble objectiu promoure la participació ciutadana al voltant de la prevenció de la violència de gènere a través de l'art i conscienciar de la necessitat d'implantar una reflexió per a aquest problema social.

Des de l'any 2016, s'han dut a terme diferents projectes que han donat veu al dia 25 de novembre, dia de la Igualtat de Gènere. Aquesta vegada, el col·lectiu encarregat són els Cicles Formatius de l'institut Jaume I de Borriana: el cicle formatiu de Grau Mitjà en Fusta i moble i el de Grau Superior d'Artista Faller i construcció Escenogràfica. Ambdós cicles formen els alumnes en dos professions estretament relacionades, per això les paraules de la regidora van ser "aquest any no només dirigeixen el projecte artísticament sinó que des del Jaume I, que des d'ací els mostre el meu agraïment, també posen en pràctica les coses apreses durant les classes i veuen les possibilitats per a un futur treball". I és que el projecte titulat "Llistons pels bons tractes" consisteix a folrar de llistons de fusta de diferents mides una de les parets de la terrassa Payà.

Els llistons seran la unió dels diferents tallers de prevenció de la violència de gènere que s'aniran duent a terme en els diferents centres educatius de la ciutat i en algunes associacions que han volgut sumar-se al projecte. Així, els alumnes i les associacions plasmaran de forma artística les conclusions dels diferents tallers pels bons actes i la prevenció de la violència en una paret poc atractiva, transformant-la en un mural totalment pedagògic ple de missatges de no violència.

També es dóna l'opció a qualsevol persona anònima de la ciutat a participar en els tallers programats enviant un correu electrònic a igualtat@burriana.es o trucant al telèfon d'Igualtat de l'Ajuntament 691674229. La regidora afegia "que la mateixa ciutadania participe en la millora dels espais públics és una ferramenta potent d'apropiació dels espais i d’identificació" i, també, "a Borriana tenim molt de talent que podem visibilitzar i els cicles de l'IES Jaume I són una mostra d'aquest bon saber fer".