La peatonalització dels carrers de centre, crear rutes escolars, pàrquings alternatius, són algunes de les propostes que Hilario Usó, regidor de Participació Ciutadana, va presentar a les 110 associacions de ciutadans de Borriana convocades per a la seua cooperació en la posada en pràctica del nou pla de mobilitat.

Dimarts a les 8 de la vesprada, va tindre lloc una reunió al saló de Plens de l'Ajuntament, la presentació del nou pla de Mobilitat que forma part de l'Estratègia Edusi cofinançada en un 50% per la Unió Europea amb fons FEDER en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020. Aquest esborrany té com a objectiu principal apostar per una mobilitat més econòmica i sostenible, que no afecte als canvis climàtics que estem experimentant en els últims anys.

A la reunió, l'empresa que ha fet l’estudi i redactat la proposta del pla de mobilitat va motivar les associacions presents a participar i entrar en debat amb les propostes presentades, per millorar cada un dels punts d'aquest nou projecte. El pla afectarà a tota la ciutadania i és per això que la seua participació i cooperació suposa un aspecte clau per a la creació d'un pla definitiu millor a l'abast de tots.

S'espera que el pla estiga complet abans de l'últim dia d'any i així començar el projecte com més prompte millor, i fer de Borriana una ciutat a favor de la sostenibilitat i el medi ambient.