L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí la presa de possessió com a agents en pràctiques de quatre nous efectius que s'incorporaran a la Policia Local de Borriana (PLBO), la primera edil els ha donat la benvinguda i els ha agraït “l'esforç, el sacrifici i la preparació que els ha portat a superar el procés selectiu”

En la presa de possessió, a la qual han assistit a més el regidor delegat de Seguretat, Javier Gual, el cap de la Policia Local de Borriana, Francisco Catalán, l'inspector de Recursos Humans de la PLBO, Javier Santolaya, i la secretària municipal, l'alcaldessa els ha demanat “implicació, interès i esforç” i els ha instat que siguen un “equip unit al servei dels borrianencs i de les borrianenques”.

En la seua intervenció a més ha posat l'accent en la importància que la ciutadania “estiga segura”, però també que “se senta segura”, per la qual cosa els ha animat a desenvolupar la seua labor “amb il·lusió i sabent que els ciutadans els necessiten i agraeixen el seu treball”.

Compteu amb la confiança de l'Ajuntament i el nostre reconeixement a la labor que realitzeu, que és primordial per a tots”, ha subratllat Safont, la qual ha destacat el servei que presta la Policia Local, amb intervencions que van des de l'assistència a les víctimes de violència de gènere, a les relacionades amb la seguretat viària, passant per moltes altres accions que contribueixen a reforçar la seguretat a la ciutat.

Per la seua part, Javier Gual ha destacat que des de l'Ajuntament s'ha treballat amb “previsió i diligència”, i davant les jubilacions dels últims anys, la Policia Local de Borriana s'ha “reforçat i rejovenit” amb la incorporació de nous efectius.

Igualment els ha traslladat el seu compromís de “continuar millorant els mitjans materials i el personal del cos perquè facen el seu treball en les millors condicions”.

El cap de la Policia Local, Francisco Catalán, ha subratllat “l’excel·lent nivell i la preparació dels opositors” i ha indicat que els quatre nous agents s'incorporen en pràctiques a la plantilla de la PLBO, després de finalitzar la primera fase de l'oposició en la què han superat proves psicotècniques, físiques, de coneixement del temari general i de temes específics de Borriana, i quedar els quatre primers de la llista.

En breu, els quatre nous agents realitzaran el curs de formació inicial teoricopràctic en l'Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE), en la localitat de Xest. Una vegada finalitzat el curs, i la avaluació corresponent, ja seran funcionaris de carrera i s'incorporaran definitivament al municipi. De moment, incrementaran el nombre d'efectius, fins que vagen a l'IVASPE, aproximadament al febrer de 2020.

A més d'aquests quatre agents, també prendrà possessió com a funcionari de carrera l'agent que ha quedat primer en el procés del concurs en el torn de mobilitat, atès que les oposicions convocades comprenien cinc places d'agent per a la provisió en propietat i a una d'elles es podien presentar efectius d'altres plantilles de policia local de la Comunitat Valenciana.

D'aquesta forma, en seran un total de cinc, els nous efectius que s'incorporen a la plantilla de la Policia Local de Borriana.