L'Ajuntament de Borriana ha programat per a demà dijous la inauguració de tres exposicions en el Centre Municipal de Cultura la Mercé. A les 18.30h tindrà lloc la inauguració de 'Sant Vicent, un valencià Universal', a les 19h s'obriran al públic 'Univers Playmobil Borriana', una exposició de l'Associació Espanyola de col·leccionistes de Playmobil 'Aesclick', i la mostra 'Ciutat de somiadors' de Sandra Valls.

El CMC la Mercé acull per primera vegada a la província de Castelló una exposició de l'Associació Espanyola de col·leccionistes de Playmobil «Aesclick». Aquesta entitat reuneix col·leccionistes i aficionats d'aquests entranyables joguets que s’espera que facen passar a les famílies uns moments memorables, recordant la infància i les vesprades de jocs.

A la sala d'exposicions del CMC la Mercé es crearan meravellosos mons màgics que faran somiar de nou els visitants, però aquesta vegada en família. Pirates i monstres, pallassos, fades i elfs, científics, indis i vaquers, cavallers medievals, esportistes i, fins i tot, la platja de l'Arenal, despertaran en el públic eixa increïble facultat de no voler mai deixar de ser xiquets i perdre's en el món Playmobil.

Un total de 8 diorames, més de 20.000 peces i 2.000 figures convertiran Univers Playmobil Borriana en una de les exposicions més grans que s'han celebrat fins al moment en la Comunitat Valenciana. Durant l'exposició, els visitants podran participar en el concurs 'click amagat', on hauran de trobar unes figures amagades dins dels diorames i entre les persones encertants es farà el sorteig de diversos packs de playmobil.

L'exposició es complementarà amb un mercat de col·leccionisme els dies 22, 23 i 24 de novembre i, per al Nadal, amb un Betlem, també de les entranyables figures, que es muntarà en el CMC la Mercé.

Respecte a la mostra 'Ciutat de somiadors', és la primera sèrie pictòrica de l'artista borrianenca Sandra Valls i es tracta d'una col·lecció de huit pintures a l'oli pensada amb un sentit d'exploració i de canvi, amb les quals convida a emprendre un viatge d'investigació i descobriment dels anhels propis. Un recorregut que comença amb l'inconformisme, passant per l'alliberament i després la incertesa, fins a arribar a un nou camí prometedor. És, així, una mirada que evoca al creixement personal.

Les exposicions Univers Playmobil Borriana i Ciutat de somiadors estaran obertes fins al 5 de gener de 2020.

La mostra 'Sant Vicent, un valencià universal' que es podrà visitar en el claustre del CMC la Mercé fins al 30 d'octubre, s'emmarca en la declaració del Consell del 2019 com a Any de Sant Vicent Ferrer i de la declaració de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua de Sant Vicent Ferrer com a Escriptor de l'Any 2019, una celebració acadèmica i cívica per a lloar i recordar la trajectòria humana, intel·lectual i religiosa d'aquest valencià universal.