La Biblioteca Municipal de Borriana, coincidint amb el Dia de la Biblioteca que se celebra demà dijous, 24 d'octubre, inaugura l'exposició 'Sant Vicent Ferrer. Un valencià universal', patrocinada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i organitzada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) Castelló.

La inauguració tindrà lloc a les 18.30h, i també demà amb motiu del Dia de la Biblioteca se celebraran dos visites guiades a les 16h i a les 19.30h, i a les 18h es realitzarà un 'contacontes' a càrrec de Felip Keravec organitzat per la Fundació Bromera que ha triat la biblioteca de Borriana entre només cinc de tot el territori valencià.

Seguint amb la celebració, el divendres 25, a les 19h, la biblioteca realitzarà una activitat d’un contacontes en anglés a càrrec de Kids&Us Borriana. Cal recordar que el Dia de la Biblioteca va nàixer a Espanya per iniciativa de l'Associació Espanyola d'Amics del Llibre Infantil i Juvenil i se celebra cada 24 d'octubre des de 1997. És una iniciativa que té el seu origen en la destrucció de la biblioteca de Sarajevo en 1992, amb motiu de la Guerra dels Balcans.

Paral·lelament, la Biblioteca Municipal ha obert el curs i ha programat per als mesos d'octubre i novembre diverses activitats i visites guiades amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els xiquets i les xiquetes i el públic juvenil, i també per a promocionar la utilització dels serveis de la biblioteca.

En aquesta línia, des de la biblioteca s'ha creat un grup de difusió a través de l'aplicació Whatsapp, per a informar de totes les activitats que es fan a la biblioteca, i al qual la gent es pot apuntar enviant el seu nom al telèfon 610848620.

A més a més, des de dilluns passat, 21 d'octubre, han començat les visites de l’alumnat dels diferents centres escolars del municipi a la Biblioteca Municipal, i també els contacontes sobre Igualtat organitzats per l'Associació Prosa Elàstica "Amb la igualtat jo compte", dirigits a escoles públiques.

Així mateix, per al dimarts 29 a les 19h està prevista una xarrada amb el títol 'Sant Vicent Ferrer. Un influèncer de la seua època', a càrrec de Vicent Escuin i Marta Regi, professors de Secundària i Batxillerat de Valencià Llengua i Literatura a l'IES de Massamagrell.

Finalment, el divendres 15 novembre està prevista l'activitat 'Nit a la biblioteca', en la qual xiquets i xiquetes poden gaudir passant una nit especial completa en les instal·lacions de la biblioteca llegint i després dormint.