Veïns i veïnes del barri la Bosca de Borriana, agents socials i associacions que treballen en el barri podran col·laborar en l'elaboració del Diagnòstic sociourbà i del Pla d'acció per a la millora del barri que està realitzant l'Ajuntament de la ciutat.

D’aquesta manera, les persones interessades a aportar la seua visió i les seues propostes de millora poden participar demà dijous, de 18.30h a 20.30h, en el taller col·laboratiu d'assistència lliure que es realitzarà en el col·legi públic Francesc Roca i Alcaide, organitzat pel Conisistori i enquadrat en el procés participatiu per a l'elaboració d'aquest estudi.

Qualsevol persona interessada a aportar el seu punt de vista sobre les diferents problemàtiques del barri i a proposar iniciatives d'utilitat per a aquesta fase participativa del diagnòstic poden acudir i col·laborar.

En el taller, en grups de treball, es reflexionarà sobre les diferents problemàtiques i es plantejaran propostes de millora o correccions que consideren necessàries per a la seua resolució.

El regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, preveu que el procés participatiu per a la redacció de l'estudi diagnòstic sobre el perfil sociourbanístic del barri concloga abans de final d'any, incloent les propostes tant d'intervenció social com urbanística.

Aquest diagnòstic i el projecte de regeneració urbana del barri s'emmarquen en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), finançada amb fons europeus FEDER, dins de les mesures per a promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació.

Arnandis ha reiterat que el barri s'enquadra precisament en l'apartat de la regeneració física, econòmica i social d'àrees desfavorides, perquè “és un dels més desfavorits del municipi, amb un elevat nombre de persones migrants concentrades en dos blocs de cases situats al carrer Thomas Alba Edison, amb unes zones interiors públiques en molt mal estat”.

Entre altres qüestions, el document de l'estudi plantejarà mesures concretes per a evitar la marginalitat, potenciar la resolució de conflictes socials i afavorir la inclusió social dels veïns i veïnes en situació de pobresa. Sobre aquest tema Arnandis ha assegurat que la previsió del Consistori és “activar totes les mesures que suggerisca l'estudi en un horitzó de tres anys”.

Paral·lelament, per a millorar l'estètica urbana de la Bosca, l'Ajuntament ja ha adjudicat les obres de regeneració urbana del barri a l'empresa RAVI per un import de 673.492 euros distribuïts en dos anys. Aquesta actuació suposa l'inici de la conversió dels carrers la Bosca i Miquel Àngel en un bulevard, amb voreres més amples.

Una intervenció que compta amb una inversió de prop de 700.000 euros cofinançada en un 50% per la Unió Europea i que s'executaran en un màxim de 7 mesos. Les obres començaran als carrers la Bosca, Miquel Àngel i Thomas Alba Edison, ha indicat el regidor d'Urbanisme.

El responsable municipal d'Urbanisme ha indicat que totes dues iniciatives suposen l'inici per a la regeneració global del barri la Bosca amb la finalitat de convertir la zona en un ampli bulevard i dotar-la de més espai per als vianants, per a afavorir la inclusió social i la regeneració urbana.