Xavi Castillo, Pepa Cases i Arantxa González participaran aquest divendres, 18 d'octubre, a Borriana en el 'Festival de l'Humor en valencià', un acte solidari organitzat per l'associació 'Conquistant Escalons' amb la col·laboració de l'Ajuntament de ciutat.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el president de l'entitat, Abrahán Guirao, han presentat l'espectacle solidari l'objectiu del qual és recaptar fons a favor de la investigació mèdica de la distròfia muscular LGMD1F i el VIH.

El monòleg d'humor amb Xavi Casttillo, Pepa Cases i Arantxa González està previst per a divendres que ve, 18 d'octubre, a les 21.30h al teatre Payà de Borriana. Les entrades anticipades a 12 euros es poden adquirir en Servientradas.com, en Naraniga Gastro&Music al carrer Sant Vicent 15, i a Vila-real en Quesomentero Chesebar al carrer Pare Molina, 5. També es poden comprar el dia de l’actuació en la finestra del teatre a 15 euros.

Aquest festival de l'humor s'emmarca dins de les iniciatives que du a terme l'associació amb la finalitat de recaptar fons que financen les investigacions per a trobar cura a la malaltia muscular genètica i degenerativa Distròfia Muscular de Cintures 1F, que pateixen els membres de Conquistant Escalons.

Per aquest motiu, l'associació busca suport i patrocinadors que vulguen col·laborar i ajudar a cobrir les despeses derivades de l’espectacle, perquè la major quantitat possible de la recaptació es dedique a la investigació.

L'Associació Conquistant Escalons la forma una família que pateix, des de fa més de 8 generacions, una mutació genètica única en el món que els fa emmalaltir, però, alhora, alguns científics han provat que els converteix en immunes al VIH.

En l'actualitat, diversos grups d'investigació busquen una cura per a ells que pot a més salvar milions de persones. Per això, Conquistant Escalons ha d'aconseguir 200.000€ cada any per a poder fer front al pagament d'aquestes investigacions.

La manera d'aconseguir aquests fons és amb la celebració d'esdeveniments, campanyes i uns altres tipus d'iniciatives, ha explicat Abrahán Guirao, el qual ha precisat que la investigació permetria almenys frenar la malaltia i permetre que els afectats no continuaren empitjorant.

A més ha insistit que el fet que la mutació els faça immunes a la sida els converteix en una "porta d'entrada per a una possible curació d'aquesta pandèmia global" i, a més, en tractar-se d'una estranya distròfia muscular, la seua cura “podria facilitar també trobar una solució per a afectats de malalties similars”.