Amb motiu de la commemoració del 9 d'Octubre l'Ajuntament ha preparat la tradicional desfilada del 9 d'Octubre del matí i una representació al Teatre Payà de la prestigiosa companyia Maduixa Teatre a la vesprada.

Així, a les 12.15h, després de finalitzar l'acte institucional a la sala de plens de l'ajuntament, s'iniciarà des de la plaça Major la desfilada del 9 d'Octubre, una processó cívica que enguany comptarà amb la participació de la companyia de teatre la Fam que han creat un espectacle expressament per a Borriana i un acompanyament teatral, amb la recreació de l'entrada històrica de Jaume I i Na Violant d'Hongria a cavall seguits pels seus cortesans, joglars i acròbates.

El seguici reial estarà acompanyat pels grups locals de Dolçainers i Tabaleters, el de Danses Tradicionals l'Arenilla, l'Associació de Gegants i Cabuts i la Banda de la Filharmònica de Borriana que tancarà amb marxes cristianes. La desfilada eixirà de la plaça Major i recorrerà el Pla i la Tanda, i conclourà en la plaça de la Mercé amb un final especial.

A la vesprada, a les 18h i a les 19.30h, el teatre Payà rebrà una de les companyies més importants de l'escena valenciana dels últims anys, Maduixa Teatre, amb un espectacle que combina la dansa, l'enginy i l'audiovisual, creat i dirigit per Joan Santacreu, amb Melissa Usina i Laia Sorribes sobre l'escenari.

Amb un títol que en xinès significa "camí", aquest muntatge ens introdueix en la màgia i la poesia d'aquest món plàstic a partir de punts, línies i formes. A causa de les característiques tècniques de l'obra hi haurà dos funcions una a les 18h i una altra a les 19.30h.

Recomanada per a espectadors a partir de 4 anys, el preu de l'entrada serà de 5 €, amb descomptes per a jubilats i pensionistes, usuaris del carnet jove i membres de família nombrosa i monoparental.