Programación deportiva municipal verano 2021
  • El Servei Municipal d'Esports (SME) ha organitzat activitats de ioga, zumba, pilates, gimnàstica terapèutica, aquaeròbic o aquafitness

  • Entre el 28 de juny i el 9 de juliol i del 12 al 30 de juliol se celebrarà el campus esportiu i d'hàbits saludables per a 150 xiquets i xiquetes en les instal·lacions municipals


L'Ajuntament de Borriana a través del Servei Municipal d'Esports (SME) ha preparat un estiu esportiu amb exercici físic per a estar en bona forma. Una manera sana i divertida de xalar de les vacances estiuenques, amb activitats variades a la platja de l'Arenal i en les instal·lacions esportives de la ciutat que s'estendran del juny a l’agost.

L’SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets i xiquetes, de la joventut del municipi i de la població en general.

D'una banda, cursos d'activitats a l'aire lliure com ara ioga, zumba o pilates, que es realitzen a la platja i a l’antic càmping de l’Arenal i, també, de gimnàstica terapèutica, aquaerobic, aquafitness, gimnàstica per a gent gran, així com cursos d'iniciació i perfeccionament, i classes de natació per a diferents rangs d'edat i nivells en les instal·lacions de la piscina municipal.

Com ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, “l'estiu és el moment indicat perquè els xiquets i les xiquetes puguen gaudir al màxim d'activitats a l'aire lliure, per la qual cosa serà una oportunitat excel·lent perquè la joventut puga practicar algun esport i, així, poder mantindre's actius”.

La pràctica de l'esport per als xiquets i les xiquetes i per a tota la família en general durant les vacances, ha manifestat Aparisi, “és saludable per al desenvolupament físic i mental dels menuts i, a més, els ajuda a relacionar-se amb els altres, a fer noves amistats i a passar temps en família”.

Així, del pròxim dilluns 28 de juny al 9 de juliol i del 12 al 30 de juliol, tindrà lloc el VIII Campus Multiesportiu Saludable, per a alumnes de Primària i Secundària. En aquest campus, al voltant 150 de xiquets i xiquetes podran practicar en les instal·lacions esportives municipals, a la platja i en la piscina del Club Nàutic, jocs d'iniciació esportiva, natació, jocs recreatius, futbol sala, jocs de platja, tir amb arc, activitats d'orientació, bàdminton, windsurf, hoquei, softbol, ball modern, bàsquet, caiac-polo, vela, patinatge, eixides amb bicicleta, i rutes urbanes. També compta amb esmorzars saludables i tallers de cures de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

Les activitats seran en grups reduïts de 10 a 12 participants, i aquest estiu també estarà adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, raó per la qual la majoria de les activitats esportives es realitzen a l'aire lliure i en diferents instal·lacions alhora, i totes en grups reduïts i en horari de 9h a 13h.

Així, per tal de complir les mesures sanitàries, els participants es dividiran en 14 grups i practicaran les activitats en les diferents instal·lacions municipals simultàniament: en el Club Nàutic i la platja, en la piscina i a l'IES Llombai, en el poliesportiu de la Bosca i en el camp de futbol Joan B. Planelles, i en les pistes de Llombai.

En aquesta vuitena edició, l’SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, les xiquetes i la joventut del municipi.

A més, també s'aprofita per a realitzar excursions guiades als llocs d'interés cultural més importants de la ciutat, com la Casa de Cultura, el campanar, l'església d'El Salvador o l'Ajuntament. Aquesta activitat s'emmarca en la programació i planificació del Campus Multiesportiu i consisteix en una gimcana que compta amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Turisme, en què visiten i descobreixen diferents llocs d'interés cultural o històric de la ciutat.

L'edició de 2021 compta amb la col·laboració de diversos clubs esportius del municipi com el CB Borriana, el Futbol Sala Borriana, el Club d’Atletisme Buris-ana, el Club Nàutic, el Club de Regates, Fut-Net Borriana i el Club de Tir amb Arc.

Cursos d'estiu

Quant als cursos, alguns seran a la platja i altres en les instal·lacions esportives. Com a novetat, en les instal·lacions es realitzarà un curs d’aquaeròbic dilluns i dimecres a la vesprada, del 12 de juliol a l'11 d'agost, i un de ioga dilluns i dimecres als matins, del 28 de juny al 16 d'agost, a més d'un d’aquafitness de vesprada del 3 al 26 d'agost.

També s’ha afegit com a novetat el curs de gimnàstica per a gent gran, i el de perfeccionament, dilluns i dimecres del 12 de juliol a l'11 d'agost, en horari matinal per a la gent gran i vespertí per al perfeccionament. Hi haurà cursos d'iniciació, del 28 de juny al 16 d'agost les vesprades de dilluns a dimecres, i uns altres quinzenals, de dilluns a divendres de vesprada fins al 8 d'agost.

A més, també s'ha programat l'Escola de Natació Avançada, de dilluns a dimecres de vesprada del 28 de juny al 16 d'agost, o en format quinzenal, totes les vesprades de dilluns a divendres fins al 8 d'agost.

Repetiran també en les instal·lacions municipals els cursos de ioga, dimarts i dijous al matí del 29 de juny al 17 d'agost; els de pilates, dilluns i dimecres al matí o a la vesprada del 12 de juliol a l'11 d'agost, i els de gimnàstica terapèutica, dimarts i dijous de vesprada del 27 de juliol al 26 d'agost. Per part seua, els cursos de Salut, els d’Aquaeròbic i els d'aprenentatge seran els matins de dilluns i dimecres del 12 de juliol a l'11 d'agost.

L'Escola de Natació començarà el 28 de juny i s'estendrà fins al 16 d'agost, dilluns i dimecres de vesprada. A més, hi haurà classes quinzenals de dilluns a divendres de vesprada fins al 8 d'agost.

La gimnàstica per a bebés i babys serà les vesprades de dimarts i dijous del 29 de juny al 29 de juliol, o bé els matins dels dissabtes del 3 de juliol al 21 d'agost.

Per part seua, a la platja, del 12 de juliol a l'11 d'agost hi haurà tallers de pilates dilluns i dimecres a la nit; de ioga, dimarts i dijous a la nit, i de zumba, dilluns i dimecres de vesprada. També hi haurà classes de zumba dimarts i dijous de matí del 13 de juliol al 12 d'agost.