Safont clausura el Campus multideportivo de Pascua
  • Des de dimarts passat, 6 d'abril, més de 100 xiquets i xiquetes de Primària i Secundària participen en el Campus esportiu


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han clausurat les XVIII Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables dirigides a l'alumnat de Primària i Secundària, tant del municipi com de les localitats veïnes, organitzades per l'Ajuntament per a facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar durant les vacances escolars de Pasqua.

En el campus, celebrat des de dimarts passat 6 d'abril i fins avui, han participat un total de 120 xiquets i xiquetes. Durant la visita, Safont i Aparisi, han agraït “l’enorme esforç realitzat per l’SME en l'organització d'aquesta edició, en la qual s’ha treballat amb tenacitat, tenint en compte les complicades circumstàncies”, amb el principal objectiu de “garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors”.

Així mateix, han destacat que el Campus “ha sigut un nou èxit de l’esport” i s'ha pogut dur a terme “gràcies a la col·laboració de clubs esportius i del personal voluntari, i al treball de monitors, tècnics i, també, a la participació en forma de patrocini o suport de fins a dotze empreses col·laboradores”.

Amb l’objectiu de respectar la normativa Covid, s'han pres mesures com ara la realització de la majoria d'activitats a l'aire lliure i en grups bambolla, el respecte de la distància social amb activitats individuals i l'ús de la mascareta quan no es podia mantindre, la neteja de mans i l'ús de bidons d'aigua individuals, l'ús d'accessos diferents per a cada grup, desinfecció de tot el material i el control de la temperatura i altres símptomes.

En les Jornades, desenvolupades durant els dies 6, 7, 8 i 9 d'abril de 9.30h a 13.30h, s'han realitzat més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i també han comptat amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

El campus, segons Vicent Aparisi, pretén “conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut de la joventut del municipi”. Aquesta iniciativa s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i no es limita a promocionar els esports que més practiquen, habitualment, els xiquets i les xiquetes. “Les activitats van acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable”, ha conclòs el regidor d’Esports.