Campus municipal deportivo de Pascua 2021
  • El termini d'inscripció a través de la web de l’SME es mantindrà obert fins al 24 de març
  • Es realitzaran activitats sobre esmorzars saludables, escola d'esquena o salut podològica i esportives com bàdminton, futbol sala, bàsquet, atletisme, tir amb arc o eixides en bicicleta

El Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana ha programat per a les vacances escolars de Setmana Santa les ‘XVIII Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables’, dirigides a l'alumnat de Primària i Secundària, tant del municipi com de les localitats veïnes, amb una oferta al voltant de 100 places.

Les Jornades tindran lloc els dies 6, 7, 8 i 9 d'abril de 9.30h a 13.30h, i es realitzaran més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i també comptaran amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

L'edició d'enguany estarà adaptada a la situació sanitària amb l'aplicació de totes les mesures de protecció contra la Covid-19, raó per la qual els participants es dividiran en grups en funció dels rangs d'edat, la majoria de les activitats esportives es realitzaran a l'aire lliure i totes en grups reduïts de no més de 10 participants.

De fet, com que hi ha una limitació en el nombre de participants, s'establirà un ordre de prelació per a accedir a les places, en què tindran preferència els socis del Club SME, i s'ha establit un sistema de punts per haver participat en altres jornades i campus multiesportius d'anys anteriors.

A més, per tal de respectar la normativa Covid es prendran mesures, com ara la realització de la majoria d'activitats a l'aire lliure i en grups bambolla de 9 participants més el monitor, el respecte de la distància social amb activitats individuals i l'ús de la mascareta quan no es puga mantindre, la higiene de mans i l'ús de bidons d'aigua individuals, l'ús d'accessos diferents per a cada grup, desinfecció de tot el material i el control de la temperatura i d’altres símptomes.

El Campus multiesportiu i d'hàbits saludables, segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, pretén “conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets i joves del municipi”. Així, es realitzen activitats esportives, com bàdminton, voleibol, futbol sala, hoquei sala, bàsquet, orientació, jocs populars locals, atletisme, natació, jocs rítmics, tir amb arc, zumba, jocs d'iniciació esportiva o eixides amb bicicleta, i també altres activitats relacionades amb esmorzars saludables, l'escola de l'esquena, o la salut podològica.

Aquesta iniciativa s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre els escolars i joves de Borriana, i no es limita a promocionar els esports que habitualment més practiquen els xiquets i les xiquetes, “les activitats van acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable”.

Perquè el Campus Multiesportiu siga possible, el Servei Municipal d’Esports compta també amb el suport dels clubs esportius de la ciutat, així com amb el patrocini o la col·laboració d'empreses que fan possible tant l'assortiment de material, com les revisions físiques o l'ajuda logística per a la realització de les activitats.

Les inscripcions es realitzen a través de la web (www.sme.burriana.es) i el termini de sol·licituds estarà obert fins al 24 de març. La taxa de matrícula és de 25,80 euros, però hi ha diverses possibilitats de descomptes.

D'una banda, el descompte ‘Oci Actiu’, amb el qual la matrícula costa 12,90 euros si algun dels pares es troba en situació de desocupat i és debades si tots dos ho estan. Per una altra banda, el descompte familiar si hi ha altres membres de la família inscrits en l'activitat, que augmenta progressivament des d'un 20% si hi ha un segon membre, fins a la gratuïtat de la matrícula si n’hi ha cinc més.