El Ayuntamiento abre el parque de Calistenia
  • Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m

  • És una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020


L'Ajuntament de Borriana obri el primer circuit de cal·listènia a la ciutat al parc de Novenes de Calatrava, després de finalitzar el muntatge i la instal·lació, segons ha anunciat el regidor d'Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha indicat que la iniciativa compta amb un pressupost de més de 26.000 euros.

Es tracta d'una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

El mobiliari urbà dels mòduls de cal·listènia, així com el condicionament de la superfície, s'ha instal·lat en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m al parc de Novenes de Calatrava. Amb això, ha manifestat l'edil, “continuem ampliant l'oferta d'espais públics i oberts per a la pràctica de diversos tipus d'activitats esportives a Borriana”, a més, “fomentem hàbits de vida saludables d'acord amb les finalitats de l'àrea esportiva del consistori”, ha indicat el regidor.

La pràctica de cal·listènia, també coneguda com street workout, és un esport que consisteix a realitzar exercicis de musculació, de resistència, estàtics i dinàmics amb el propi pes corporal. Sobre aquest tema ha assegurat Vicent Aparisi, “cada vegada hi ha més persones adeptes a aquesta espècie de gimnasos en la via pública”.

Aquesta iniciativa, ha apuntat el regidor d'Esports, respon a “la demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s'emmarca en el pla estratègic desenvolupat per aquest departament”. Les noves instal·lacions permeten que totes les persones que practiquen la cal·listènia o desitgen iniciar-se en aquesta modalitat, “puguen fer-ho, sense horaris ni restriccions, sempre complint amb les mesures sanitàries vigents”.

Així mateix, les estructures de cal·listènia, ha garantit Aparisi, compleixen la normativa de qualitat que existeixen sobre el tema, en particular, la norma UNE-EN-16630-2015 d'equips fixos d'entrenament a l'aire lliure i requisits de seguretat i mètodes d'assaig.

Estructures

La nova instal·lació compta amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals hi ha una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d'abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d'abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d'exercici per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianells de diferent altura.

Igualment, disposa d'una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, que consisteix en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components següents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.