Adrián Rodríguez Gallén, de la categoria Sènior i amb un temps de 17'12” ha guanyat la XII Carrera Solidària de Borriana, celebrada ahir diumenge 1 de maig en el municipi i organitzada pels Cooperadors Salesianos i l'Ajuntament del municipi.

Un total de 153 corredors han participat en aquesta prova de 5 km puntuable per al Circuit Local de Carreres Populars, la qual cosa ha suposat uns 3.200 € de recaptació que es destinaran a un projecte educatiu de formació professional a Angola.

La prova ha començat des del pati del col·legi Sant Joan Baptista a les 10 hores, ha continuat pel carrer Manuel Cubedo Giner, el Camí d'Onda, el carril bici, el camí paral·lel al carril bici, el Camí Els Monges, el Camí d'Artana, la Calle Alfons el Magnànim, Carrer Sant Andreu, Camí d'Artana, Carrer Alcalde Vicent Moliner, Plaça l'*Estacioneta, Carrer Velázquez, Camí d'Onda, Passeig Sant Joan Bosco, Carrer Josep Polo Bernabé, Carrer Manuel Cubedo Giner i ha finalitzat en el pati del col·legi Salesiano.

El segon classificat ha sigut José Arnau Álvarez, de la categoria Sènior M, i el tercer Carlos Bellés Campos, de la categoria Veterà A.

Pel que fa a les categories femenines, Alba Cebrián Chiva, de la categoria Cadet F, ha aconseguit el millor temps amb 21'08”. Balma Boira Nácher, també de la categoria Cadet F, i Silvia Cayuela Carmona, de la categoria Sènior F, han obtingut la segona i tercera posició respectivament.

El primer classificat de la categoria Local Masculina ha sigut Carlos Bellés Campos, el segon Fran Calp Caballer i el tercer Rafael Usó Molés.

En la categoria Local Femenina, Minerva Carceller Collado ha quedat en primera posició, seguida per Pilar Hernández Lázaro i Sonia Gascón Valls.

Respecte a la classificació per clubs, Amics del Clot ha aconseguit la primera posició, el segon lloc ha sigut per al Salesianos i el tercer per al Platges de Castelló.El regidor d'Esports, Vicent Granel, i el regidor de Turisme, Santiago Zorío, han estat presents en la celebració d'aquesta prova, que també ha programat una carrera per als més xicotets a partir de les 12 hores en la qual han participat més de 200 xiquets i xiquetes inscrits en les categories Peques I, Xiquetes II, Pre-Benjamí, Benjamins, Alevins i Infantil.

La XII Carrera Solidària de Borriana té una fi benèfica, ja que amb el cost de 7 € de la inscripció es finançaran 60 beques perquè joves d'Angola puguen estudiar cursos de formació professional en un col·legi Salesianos. A més, part de la recaptació es destinarà al projecte de la casa d'acolliment de Borriana.

Amb l'objectiu de col·laborar en tots dos projectes, l'organització ha instal·lat un xicotet mercat benèfic i ha oferit un esmorzar solidari. El Servei Municipal d'Esports, Creu Roja, Club Buris Ana i Amics del Clot també han col·laborat en l'organització d'aquesta prova.

El regidor d'Esports, Vicent Granel, ha destacat que “avui l'esport i la solidaritat s'han unit per a finançar un projecte d'educació a Angola, així que hem de donar les gràcies a tots els corredors que s'han inscrit en aquesta carrera benèfica. Com a novetat ha sigut una prova de 5 km puntuable per al Circuit Local de Carreras, la qual cosa també ha animat a la participació. Ara anem a posar-nos a treballar en la pròxima carrera Maraclot del 5 de juny, la tercera prova d'aquest circuit”.