• L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, plantejarà les noves denominacions a tots els grups municipals
  • Els dos futbolistes internacionals són referents indiscutibles en el món del futbol

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, proposarà demà a tots els grups municipals la denominació del conjunt d'instal·lacions esportives de la Bosca com a ‘Complex Esportiu Municipal la Bosca’ i, en concret, que l’actual camp de futbol municipal es denomine Camp de Futbol Joan Baptista Planelles Marco.

Igualment, plantejarà la denominació per al conjunt d'instal·lacions esportives del camí Llombai com a ‘Complex Esportiu Municipal Llombai’ i que els seus camps de futbol passen a dir-se ‘Camps de Futbol Joan Manuel Canós Ferrer’.

Així ho ha manifestat l'alcaldessa després de la reunió mantinguda amb representants dels clubs de futbol locals, que han recolzat unànimement la proposta. Sobre aquest tema, Maria Josep Safont ha manifestat que aquesta iniciativa és “un reconeixement als dos jugadors borrianencs mítics del futbol, els dos van ser internacionals absoluts amb la selecció espanyola i llegendes del futbol nacional, i han passejat el nom de la nostra ciutat com a referents indiscutibles en el món del futbol”.

L'alcaldessa ha volgut destacar les extraordinàries qualitats d’ambdós esportistes, “han sigut els jugadors de Borriana que més lluny han arribat en la seua carrera esportiva, de fet, els únics que han jugat en la selecció espanyola i durant molts anys han competit en la primera divisió del futbol espanyol”.

A més, ha indicat que el seu lideratge i col·laboració van ajudar altres futbolistes de Borriana a reeixir en el difícil món del futbol professional, de fet van ser pioners d'una generació que va destacar en el futbol nacional amb noms com Juan Ramon Corell, Carlos Conde i Ximo Badimon, entre altres.

Per a Maria Josep Safont, el lideratge indiscutible de Planelles i Canós “anima a les generacions més joves a seguir el seu exemple”, a més que són “persones de consens en el món de l'esport i especialment en el futbol, que compten amb el reconeixement de tota la ciutadania de Borriana”.

Semblances

Juan Manuel Canós (1-1-1944) és natural de Borriana, va jugar en l'equip del col·legi Salesià, València Juvenil, CE Borriana, Saguntí i Elx CF, va ser internacional absolut en quatre ocasions, tots ells militant en l'Elx.

Joan Baptista Planelles Marco (26-01-1951) natural de Borriana, es va formar en les categories inferiors del Borriana, va passar al Reial Madrid, després va arribar cedit al CE Castelló, va tornar al Reial Madrid per a després signar pel València CF on va estar dos temporades. Després va ser traspassat al Reial Saragossa, període en el qual va patir una greu lesió que va estar a punt d'apartar-lo definitivament del futbol. Recuperat, va tornar al Castelló i va acabar la seua carrera futbolística en el CE Borriana en la temporada 83-84. Va ser cridat en diverses ocasions pel seleccionador nacional Ladislao Kubala.