• L'alcaldessa ha clausurat el Campus que s'ha celebrat del 13 al 24 de juliol en diferents instal·lacions i amb totes les mesures sanitàries i de seguretat
  • El segon torn es realitzarà del 27 de juliol al 14 d'agost

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada pel regidor d'Esports, Vicente Aparisi, han clausurat el primer torn de la VII Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables d'Estiu, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME), en què han participat 130 xiquets i xiquetes de la localitat.


Durant la clausura del Campus i mentre els 130 xiquets i xiquetes desfilaven per la pista de camp municipal de futbol per a rebre els diplomes i regals, l'alcaldessa ha agraït "l’enorme esforç realitzat per l’SME en l'organització d'aquesta edició de 2020", en la qual ha treballat "amb tenacitat, tot tenint en compte les complicades circumstàncies i amb el principal objectiu de garantir la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors".


Així mateix, ha destacat que el Campus "ha sigut un nou èxit" i s'ha pogut dur a terme "gràcies a la col·laboració de clubs esportius i de el personal voluntari, i a la faena de monitors, tècnics i també a la participació en forma de patrocini o suport de fins a dotze empreses col·laboradores".
En el VII Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables d'Estiu, que es realitza des del 13 de juliol al 14 d'agost, participen més de 200 xiquets i xiquetes en dos torns, el primer del 13 al 24 de juliol, que s'ha clausurat avui, i el segon que es realitzarà del 27 de juliol al 14 d'agost. Cada torn compta al voltant de 12 grups de fins a 10 participants.


Aquest estiu el Campus s'ha adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció davant de la Covid-19, de manera que la majoria de les activitats esportives es realitzen a l'aire lliure i en diferents instal·lacions, i totes en grups reduïts de no més de 10 participants, en horari de 9h a 13h.
En la setena edició l’SME pretén, un estiu més, conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets, xiquetes i joves de la ciutat. En el campus es practiquen més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i també compten amb dinars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.


El Campus Multiesportiu i d'hàbits saludables s'engloba dins el Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre escolars i joves de Borriana, i les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per fer que el dia a dia dels participants siga més saludable.


Visita guiada per l'alcaldessa


Prèviament a la cloenda de Campus, l'alcaldessa ha participat com a guia d’excepció per a uns grups de xiquets i xiquetes de Primària i de l'ESO de Borriana, participants del Campus, als quals ha acompanyat, els ha explicat i els ha orientat sobre els llocs d'interés cultural més importants de la ciutat de Borriana, com ara la Casa de Cultura, el Campanar, l'església d’El Salvador o l'Ajuntament.


Aquesta activitat s'emmarca en la programació i planificació del Campus Multiesportiu i consisteix en una gimcana que compta amb la col·laboració de les regidories de Cultura i Turisme, en què visiten i descobreixen diferents llocs d'interès cultural o històric de la ciutat.