La platja de l'Arenal de Borriana acollirà aquest diumenge 8 de març, per tercer any consecutiu, el III Open Sup Race de Paddle Surf, organitzat conjuntament pel Servei Municipal d’Esports (SME) de l'Ajuntament de Borriana i el Club Pàdel Surf Borriana, i patrocinat per la Marina Burriananova.

En la presentació de l'esdeveniment esportiu han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, juntament amb el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana, Vicente Enrique, el gerent de Tecninau, Juan Antonio Cinto, i el director de la Marina Burriananova, Pepe Guillén, els quals han explicat les principals característiques de la competició.

L'alcaldessa en la presentació ha assegurat que aquesta competició suposa “una gran oportunitat per a continuar promocionant les nostres platges a nivell turístic amb la celebració d’aquest tipus d'esdeveniments esportius que cada vegada compten amb més seguidors i participants, perquè el pàdel surf és un esport que ha crescut tremendament en els últims anys”.

Així mateix, Safont ha expressat els seus millors desitjos als esportistes “en la consecució dels diferents objectius i en la tasca d'oferir al públic borrianenc un autèntic espectacle”. A més, ha anunciat que des del Consistori “es continuarà apostant per aquest campionat. Ho hem fet en totes les edicions, perquè considerem important la presència d'aquest campionat en el nostre municipi".

Aquesta prova reunirà a més de 120 riders, entre ells, una nodrida representació de l'equip amb el qual la selecció espanyola es va proclamar el mes de desembre passat Subcampiona del món a El Salvador i que compta entre els seus membres amb el borrianenc Pablo Ania.

Entre altres singularitats l'Open, en coincidir la celebració amb el Dia Internacional de les Dones, totes les persones participants lluiran unes samarretes commemoratives especials. La prova s'emmarca alhora en els calendaris de competició tant del Circuit Mediterrani de Sup Race com del Circuit Provincial de SUP, patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló.

Sobre aquest tema, el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana ha assenyalat que es consolida així com “un referent en els calendaris autonòmic i provincial d'aquesta disciplina esportiva, que cada any suma nous adeptes, a més de posicionar la Marina Burriananova com una de les principals entitats vinculades a la pràctica d'esports nàutics a la província”.

Per part seua, Vicent Aparisi ha mostrat el seu agraïment a totes les persones que fan possible esdeveniments així, i ha indicat que entre els objectius de l'àrea municipal de l'Esport figura, precisament, “el suport i l’impuls d'esports minoritaris i facilitar la seua visibilització i el seu acostament al major nombre de persones possible”.

 

HORARI DE LES PROVES

08.15h Obertura oficina de regates

09.00h Reunió de patrons Sub 8, Sub 10, Sub 12

09.30h Passeig Sub 8 i Sub 10 (1.000m)

10.00h Eixida Sub 12 (1.500m)

10.05h Reunió de patrons Sub 18 i Elit

10.20h Reunió de patrons Sub 14, Sub 16 i Amateur

10.45h Eixida Sub 18 i Elit (10.000m)

10.55h Eixida Sub 14, Sub 16 i Amateur (4.700m)

13.45h Lliurament trofeus