Gran participación en la Cursa de Sant Blai 2020
Cursa Sant Blai 2020

La jornada de la Cursa de Sant Blai 2020 s'ha celebrat avui des de les 10h a la plaça del Pla y ha reunit més de 1.800 xiquets i xiquetes del municipi. Un esdeveniment popular i multitudinari que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat, que combina l'esport amb la diversió, i que està organitzat pel Servei Municipal d’Esports i les AMPA dels centres educatius de Borriana, amb el patrocini de l'Ajuntament.

El centre de Borriana s'ha convertit en una pista d'atletisme on els xiquets, les xiquetes i joves de la ciutat s'ho han passat d'allò més bé i s'han emportat la seua medalla per participar, a més de diferents regals que també s'han lliurat als i les participants al llarg de tot el matí.

L'alcaldessa, M. Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, y el d’Educació, J. Ramon Monferrer, han assistit a la Cursa i han mostrat la seua satisfacció i agraïment al Servei Municipal d’Esports, “tant per la preparació i organització com per la celebració de la Cursa de Sant Blai, ja que fa setmanes que s'estan gestionant les inscripcions per a poder organitzar les fins a vint carreres diferents que avui hem pogut gaudir al cor de la ciutat”.

“És un gran treball organitzatiu que cal agrair als diferents serveis municipals, des de l'SME i la seua perfecta organització, als operaris de Via Pública pel muntatge, o la Policia Local pels seus dispositius de control i tall del trànsit rodat”, ha precisat Safont.

També han agraït la col·laboració de les AMPA i dels centres educatius de Borriana, i a les marques i empreses col·laboradores que han fet possible que haja sigut “una nova edició multitudinària”.

Al llarg del matí, s'han disputat les 20 proves de diferents categories que han finalitzat amb la carrera absoluta dels xiquets i xiquetes corredors inscrits.

A migdia, després que l'últim participant ha arribat a la meta, l'alcaldessa, i els el regidors d'Esports, i d’Educació, han fet el lliurament dels diferents trofeus als guanyadors i les guanyadores de cada categoria.

Encara que, com manifestava Safont al final l'acte, en la cursa de Sant Blai “el més important no és la competició, i no és un tòpic, sinó la participació massiva dels xiquets, xiquetes i joves de Borriana any rere any, que la converteix en la més popular de totes les que se celebren al llarg de l'any, i el foment de la pràctica esportiva que cada any promou i aconsegueix la Cursa de Sant Blai”.

A més, tots i totes les participants s'enduen la seua medalla per participar, conjuntament amb diferents regals i obsequis que també es lliuren als xiquets i a les xiquetes que hi participen.