Presentación de una nueva edición de les escoles esportives en Burriana
Comienzan les escoles esportives

El Servei Municipal d'Esports (SME) i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana han presentat una nova edició de les Escoles esportives i la primera jornada d'Esport en família, organitzades per l’SME i en la qual han participat centenars de xiquets i xiquetes.

En la multitudinària presentació de les Escoles Esportives, centrades en l'activitat i en la pràctica esportiva dels i de les escolars de Borriana durant tot el curs, també han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont,  els regidors d'Esports, Vicent Aparisi, i el de Cultura, Vicent Granel.

L'alcaldessa ha destacat la importància de les Escoles Esportives municipals, quant a “la transmissió de determinats valors de convivència i treball en equip”, i pel seu paper per a “impulsar i divulgar la pràctica esportiva, els hàbits saludables i la diversió entre els escolars i les escolars”.

Així mateix, Safont ha manifestat que és “una injecció d'alegria i vitalitat veure com s'inicia un nou any d'Escoles Esportives”, perquè, a judici seu, “l'entusiasme que mostren els xiquets i xiquetes i adolescents que participen és l'exemple perfecte de per què cada any continuen creixent”, i per això ha agraït “el treball que desenvolupa l’SME per a aconseguir que cada any siguen un èxit”.

Aquest acte de presentació té com a principal objectiu la presentació de tots i de cadascun dels equips que s'han format en cada col·legi en les instal·lacions esportives municipals o en els mateixos clubs esportius, i que s'han creat per a practicar activitats com la iniciació esportiva, multiesport, patinatge, futbol sala, tir amb arc, atletisme, bàsquet, etc.

D'aquesta forma, ha manifestat el regidor d'Esports, els xiquets i les xiquetes “van agafant més autoconfiança i, fins i tot, serveixen perquè es coneguen els uns als altres, ja que tenim representats pràcticament a tots els centres educatius de Borriana”.

A més, els joves, xiquets i xiquetes de 6 i 16 anys, participants en la presentació que ha tingut lloc a partir de les deu i mitja del matí, també han pogut gaudir dels primers jocs i pràctiques esportives que s'han desenvolupat fins al migdia per a “dinamitzar i convertir aquesta presentació en una festa”, ha indicat Aparisi.

A més, avui mateix també s'ha celebrat la primera jornada d'Esport en família, que també s'organitza des de l'àrea d'Esports municipal, un exemple més del funcionament del Pla PATI a Borriana de foment i pràctica esportiva durant l'edat escolar, sempre amb l'objectiu de divertir-se, adoptar hàbits de vida saludable i competir d'una forma sana i en equip, com es recorda sempre des del SME.