Presentación del Campeonato de España de kayak polo por autonomías

Set Comunitats Autònomes amb vora 200 piragüistes competiran el pròxim cap de setmana, 5 i 6 d'octubre, en el Campionat d'Espanya de Caiac Polo per Autonomies que se celebrarà en la Marina BurrianaNova del Port de Borriana, organitzat per la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana i la Reial Federació Espanyola de Piragüisme.

En la presentació del Campionat han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, la diputada provincial d'Esport, Tania Baños, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, que al costat del president de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana, Juan Antonio Cinto, i el director de Marina Burriananova, Pepe Guillén han explicat les principals característiques de la competició.

L'alcaldessa ha volgut posar en valor “l'esforç i els bons resultats dels jugadors i jugadores locals del Club Regates Borriana” que té la seu i el suport en la Marina BurrianaNova, perquè “a pesar de la seua curta trajectòria alguns i algunes components ja formen part de determinades seleccions de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha agraït a la Federació l'impuls i el foment del caiac polo de base i femení que està “creixent considerablement” i també ha reconegut el seu treball i esforç en l'organització d'esdeveniments esportius de “categoria nacional que promocionen la nostra ciutat”.

En el torneig participaran set comunitats autònomes, totes aquelles en què es pràctica aquesta especialitat del Caiac Polo: Andalusia, Catalunya, Madrid, Múrcia, Galícia, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana, en les categories Masculina absoluta, Femenina absoluta - Iberdrola, Sub 21 i Sub 16.

El president de Federació organitzadora de l'esdeveniment esportiu ha destacat el creixement de la categoria Sub 16 que enguany està representada en les set comunitats, la qual cosa demostra, d’acord amb el seu parer, “la gran acceptació que té el Caiac Polo des que es va obrir fa tres anys a les categories inferiors”.

També ha subratllat que aquest cap de setmana, “podrem veure a jugadors de nivell mundial, no debades molts dels que estaran en aquesta competició, han sigut campions d'Europa, medalla de bronze en mundials i World Games”.

En referència als equips de la Comunitat Valenciana, segons ha precisat Juan Antonio Cinto, “acudim al campionat amb les màximes expectatives de pujar al pòdium en totes les categories, i poder reeditar per cinquè any consecutiu el títol de Campions d'Espanya per Comunitats Autònomes”.

Així, tant durant la jornada de dissabte com en la de diumenge, i amb l'organització tant de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana com del Club de Regates Caiac Polo de Borriana, es disputaran dos de les principals competicions d'àmbit nacional, ja que tindrà lloc el 3r Torneig de la 1a absoluta Iberdrola de dones, així com la 1a absoluta en homes.

Des de la Federació s'ha detallat que els horaris de començament dels partits seran a les huit i mitja del matí de dissabte i s'allargaran pràcticament fins a les vuit de la vesprada, mentre que per a diumenge es començarà a la mateixa hora durant el matí i s'espera que les finals puguen disputar-se abans de les 13.30h.

Finalment, l'alcaldessa ha animat la ciutadania a acostar-se a gaudir el pròxim cap de setmana del campionat i, per a això, es compta amb un ampli ventall de possibilitats i horaris per a “delectar-se amb el més alt nivell de caiac polo a nivell estatal”.