Atletas del Playas participan en la semana del deporte para escolares

Dos atletes del Platges de Castelló, l'internacional Eric Peñalber i l'atleta olímpic Lois Mikel Martínez, acompanyats pel seu entrenador, Toni Simarro, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han participat avui en la Setmana de l'Esport per a escolars, organitzada per l'Ajuntament de Borriana en el camp de futbol San Ferrando, dirigida a tots els centres educatius del municipi per a commemorar el Dia Europeu de l'Esport Escolar.

Durant tot el matí els dos atletes d'elit, com a icones i models d'èxit a seguir que han sigut, han aconsellat els i les escolars sobre qüestions esportives i d'hàbits saludables, a més d'atendre totes les seues preguntes i qüestions que els plantejaven.

L'Ajuntament igual que l'any passat, impulsa al llarg d'aquesta setmana la celebració que es desenvolupa a nivell europeu i que tracta de conscienciar la societat, en general, i a les famílies i escolars, en particular, de “la importància que els nostres escolars siguen actius i tinguen una alimentació i uns hàbits saludables, per a la seua salut i el seu adequat desenvolupament físic, mental i intel·lectual”, ha manifestat Aparisi.

La iniciativa es du a terme en la majoria dels països de la Unió Europea i a Espanya està coordinada per l'ONG Deporte para la Educación y la Salud, entitat que segons ha indicat el regidor d'Esports, porta uns anys col·laborant “estretament” amb l'Ajuntament de Borriana per a “fer arribar a la nostra ciutadania tots els projectes europeus i nacionals que ajuden i conscièncien a ser més actius i actives”.

Concretament en el municipi, s'està celebrant una setmana de jornades esportives amb la participació de tots els centres educatius del municipi organitzat pel Servei Municipal d'Esports, que es realitzen des de dilluns passat fins demà divendres al camp de futbol municipal San Ferrando.

En les jornades participa tot l'alumnat des de 4t de Primària fins a 2n d'ESO, inclòs el Centre d'Educació Especial Pla d'Hortolans que també tindrà la seua celebració divendres que ve 27 de setembre, Dia Europeu de l'Esport Escolar.

A més, diversos dels centres educatius també tenen programades diferents activitats per a fer extensible aquesta necessitat de romandre actius des de xicotets i combatre així els problemes de salut derivats del sobrepès i l'obesitat infantil.

Vicent Aparisi ha destacat que Borriana és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a eina de millora de la salut de la seua ciutadania” i s'ha referit al “potent i reconegut Pla estratègic per a la promoció de l'activitat física i esportiva en edat escolar, un referent a tot l’Estat”.