Dia europeu de L'esport

L'Ajuntament de Borriana i el Servei Municipal d'Esports serà una de les institucions que arreplegaran aquest dilluns el reconeixement internacional per la promoció del Dia Europeu de l'Esport Escolar (ESSD) en tot l'estat. Aquesta iniciativa, engegada des del SME, va tenir el seu desenvolupament l'última setmana de setembre, sent el 28 de setembre la jornada principal.
Al voltant de 2.200 escolars dels diferents centres educatius de la capital de la Plana Baixa van gaudir durant l'última setmana de setembre de les activitats amb motiu del Dia Europeu de l'Esport Escolar, en una iniciativa en la qual Borriana continua sent referent, ja que és l'única localitat de les premiades en la qual han participat tots els centres escolars del municipi, «la qual cosa significa una implicació de les escoles i instituts en un tema tan important com l'esport i la salut», assenyala l'edil de l'àrea, Vicent Granel.
A més, durant eixa setmana, es va comptar amb la participació dels esportistes olímpics Lois Maikel Martínez, Pablo Torrijos i Yeimer López que van visitar les instal·lacions del camp de Sant Fernando de Borriana on es van celebrar les activitats, i van compartir amb els escolars una jornada esportiva, en la qual van destacar la importància del multiesport en edats primerenques.
“Aquest guardó s'ha aconseguit gràcies a la gran implicació que el conjunt dels centres educatius de la ciutat ha tingut en la celebració del Dia Europeu de l'Esport Escolar”, al que cal afegir el treball conjunt de Generalitat, Ajuntament, Associació de l'Esport per l'Educació i la Salut i els clubs esportius locals.
Els i les escolars van poder practicar una desena de disciplines diferents, perquè “els i les escolars pogueren provar diferents disciplines, conèixer el seu funcionament i així transmetre eixos valors sobre la importància de la pràctica esportiva i l'adopció d'hàbits saludables en el seu moment a dia”.
El SME va participar en aquest esdeveniment com a promotor i organitzador de les propostes dirigides a centres escolars, xiquets, joves i famílies del municipi de Borriana per a reivindicar la importància de la pràctica esportiva en edat escolar com a element generador d'hàbits saludables relacionats amb l'activitat física i l'alimentació, així com el reforç de valors socials a través de l'esport, com ha destacat el regidor d'Esports, Vicent Granel.
La cerimònia de lliurament de guardons tindrà lloc aquest dilluns, 4 de desembre en ICADE, Madrid, amb la presència d'organismes nacionals i internacionals en la promoció d'activitats físiques i hàbits saludables a nivell internacional. Els premis seran lliurats per Katalin Kovacs-Kasza, directora general del ESSD i cap de Direcció de Projectes i Assumptes Internacionals de la Federació Hongaresa d'Esport Escolar; Laska Nenova, membre de l'Associació Internacional Cultura i Esport (ISCA) i directora de la Campanya Internacional NowWeMove; i Andreu Raga Demidoff, director de l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut, president i responsable de ESSD per a Espanya i Iberoamèrica.
A més de l'Ajuntament de Borriana, seran premiats dos centres escolars, el Ministeri d'Esports de Xile, la Junta de Castella i Lleó, la Comunitat de Madrid, la Comunitat Valenciana, els Ajuntaments de Segòvia, León i Martos i el Cabildo de Tenerife.