Recorregut mitja marató

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Borriana, el Servei Municipal d'Esports, i el Centre de Tecnificació Esportiva de la ciutat, CORPORE, ja han fet públics molts dels detalls de la pròxima edició de les dues carreres que tindran lloc en la capital de la Plana Baixa el pròxim 9 de desembre. Es tracta tant de la 10K com de la Mitja Marató 21K CORPORE que se celebraran a partir de les deu del matí i per a les quals “les inscripcions ja estan obertes, en aquest cas a un preu reduït que solament es mantindrà fins a aquest pròxim dissabte, i que donarà dret a la participació i el pack de corredor per tan sols 8 euros per a la carrera de 10 quilòmetres, i per 12 euros per a la Mitja Marató” tal com ha detallat l'edil de l'àrea, Vicent Granel. Així, les inscripcions ja estan habilitades des de fa un parell de setmanes en la pàgina web de 42ypico, però des del SME s'ha volgut recordar que “els preus de la inscripció sempre van en augment a mesura que s'acosta el dia de la prova, així que animem al fet que aquelles persones que tinguen clar que van a participar en alguna de les dues proves, ho facen aquesta mateixa setmana i s'aprofiten d'aqueixos preus especials d'eixida que pujaran a partir de la setmana vinent”.
Una altra de les novetats que el departament d'Esports i CORPORE han volgut detallar mancant vint dies per a la celebració d'ambdues proves, és el recorregut que realitzaran els i les participants, i que tindrà a la Plaça Major tant com a punt d'eixida com de meta. Així, totes les parts implicades en l'organització de la 21k i la 10K COPORE de Borriana, han acordat que “el recorregut sempre tinga en compte els punts més emblemàtics de la ciutat, així com les opcions per a un control total per part de l'organització del pas de corredors per cada zona de la ciutat, amb el que l'inici i la meta seguiran estant en la Plaça Major com és habitual en les proves atlètiques de la ciutat”. Els i les participants en la 21K recorreran en la primera volta el mateix trajecte que els de la 10K, passant pel Pla de Sant Blai, per a prendre el Camí del Grau i recórrer el Clot pel marge sud, per a més tard circular per l'Av. Mediterrània i prendre l'Avinguda Jaime Chicharro pel carril ciclopeatonal per a tornar fins al centre de la ciutat. Però per a completar els 21 quilòmetres de recorregut caldrà realitzar una segona volta, més reduïda, en la qual l'itinerari final variarà respecte al primer pas per meta. Se seguirà circulant per Sant Blai o el Clot on ja no es passarà per l'Ermita o l'Estany Llarguer, i també per l'Av. Mediterrània i l'Av. Jaime Chicharro, però a partir de l'Av. París, es desviaran per l'Av. Brussel·les en direcció a Av. Londes per a després tornar fins a la Plaça Major a través de L'Escorredor i el Raval.
Tal com ha explicat l'edil d'Esports, Vicent Granel, “volem que enguany la jornada en la qual es disputen ambdues proves es convertisca en una autèntica festa de l'atletisme, ja que entenem que el gran treball previ realitzat per Policia Local, CORPORE o els treballadors de Via Pública servisca per a incentivar la participació, la qual cosa a més es veu reforçat amb aquests preus reduïts que es mantindran durant tota aquesta setmana”.