Borriana ha sigut el punt final de la segona etapa que realitza el ciclista José Chamorro, al costat d'un grup de companys, pel traçat denominat “Camins de l’Ordre de Montesa”. Una iniciativa amb la qual es pretén recórrer i donar a conèixer una bona part de les poblacions que van formar part d'aquell senyoriu creat ara fa 700 anys per Jaume II.
Ahir al migdia van arribar a Borriana des de València en la segona de les etapes. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i l'edil de Cultura, Vicent Granel, van rebre als ciclistes en les portes del consistori. Al mateix temps van signar en els mallots en els quals figura el recorregut d'aquest itinerari, i que serveix de cartilla d'encunys en cada parada. D'aquesta manera, Borriana forma part d'aquesta iniciativa que es pretén que l'any que ve estiga establida en els catàlegs de rutes ciclistes turístiques.
El principal objectiu d'aquesta iniciativa és recórrer els 300 quilòmetres que separen les dues poblacions de Montesa i Sant Mateu, amb l'objectiu de commemorar i recuperar la història dels pobles implicats en aquesta ordre, i fomentar la ruta turística entre els ciclistes valencians i visitants. Dónes de Borriana iniciaren demà la tercera etapa fins a Vilafamés, d'ací a Coves de Vinromà, per a acabar l'últim dia a Sant Mateu.