Una vegada més, la programació del Servei Municipal d'Esports de Borriana ha tornat ser un èxit espectacular de participació amb la celebració de la Jornada de Básquet 3x3 que ha tingut lloc de forma ininterrompuda durant cinc hores en el poliesportiu de la Bosca. L'alumnat de cinquè de primària d'un total de vuit centres educatius de la ciutat s'ha donat cita per iniciar la infinitat de partits que de forma simultània s'anaven celebrant en les dotze minipistes preparades per als encontres de tres contra tres. En total han estat prop de cent equips els inscrits i participants en una jornada en la qual s'han acabat disputant 240 partits. Tal com ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Granel, que no ha volgut perdre's la cita durant el matí, “aquesta Jornada de 3x3 no es va dissenyar per crear una competició estricta amb guanyadors i perdedors, sinó que el que pretén és donar a conèixer a aquells xiquets i xiquetes que encara no s'han decidit per un esport concret, conèixer tots aquells que es practiquen a la nostra ciutat i així descobrir, per exemple avui, el bàsquet”. A més, i tal com s'ha pogut comprovar amb prou feines fent una mirada a algun dels dotze partits que es realitzaven de forma simultània, “es tracta de practicar esport i gaudir, jugar per jugar sense pensar en la pressió d'un resultat i fent que tant els que ja practiquen l'esport com els que el desconeixen, tinguen l'oportunitat de descobrir-ho, i potser, convertir-ho en el seu esport”, com explicava Granel.
La Jornada de Básquet 3x3 està organitzada pel SME dins del marc del Pla Pati de Promoció de l’Activitat Física i l'Esport en Edat Escolar 2014-2020, que segons recordava Granel, «creiem que s'ha convertit en un referent quant a l'organització i dinamització de la vida esportiva escolar, i amb jornades tan multitudinàries com la d'avui esperem seguir il·lusionant als xiquets i xiquetes de la nostra ciutat a practicar esport i portar una vida i alimentació saludable».
A més, des de l'organització de la Jornada s'ha volgut «agrair la implicació de clubs de la nostra ciutat com el Futbol Base Club Salesians, el Buris-Anna d'Atletisme o el mateix Club de Básquet Borriana que amb la seua aportació de monitors i el seu treball han fet possible el desenvolupament d'aquesta Jornada de Básquet 3x3».