El hall de l'ajuntament acollirà la peça amb motiu del 90 aniversari del primer museu històric-arqueològic de Borriana

 

El Museu Arqueològic de Borriana ha programat l'exhibició d'una peça arqueològica en el hall de l'ajuntament dins de les activitats relacionades amb la celebració del 90 aniversari del primer museu històrico-arqueológic de Borriana conegut com a museu de les Escoles Graduades. Així doncs, s'exhibirà una peça que va pertànyer al primer museu.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “aquesta peça té el valor afegit que va pertànyer al fundador del citat museu, Francisco Roca i Alcaide”.

Es tracta d'una rellotgera del segle XIX, recentment restaurada per la Universitat Politècnica de València, sota la direcció de la Dr. Sofia Vicente Palomino, i que es va donar per perduda quan es va desmuntar el museu de les Escoles a principi dels anys 60. L'arqueòleg municipal, José Manuel Melchor, ha informat que “gràcies a aquest gran treball de restauració es va poder testificar que la peça era del segle XIX, i no del XVIII com es pensava al seu moment”. Es tracta d'una peça molt interessant i amb una acurada elaboració, brodada i amb una imatge del Sagrat Cor.

Amb motiu de la citada efemèrides aquesta peça s'exposarà durant 3 mesos en la planta baixa de l'Ajuntament de Borriana. Es tracta d'una oportunitat única per contemplar aquesta peça, ja que no forma part de l'exposició permanent del museu.

D'altra banda, aquest diumenge 18 el museu tornarà a obrir les seves portes per acollir visites guiades a les instal·lacions municipals, i donar a conèixer la història de Borriana als veïns i visitants. Cal recordar, que durant aquest any, l'últim diumenge de cada mes, el Museu Arqueològic ha acollit la iniciativa de portes obertes i visites guiades amb gran afluència de públic, que ha servit perquè molts veïns i veïnes coneguen una mica més la història del seu municipi.

Finalment, dimecres que ve, 21 de desembre se celebrarà la presentació al públic de la més recent publicació del Museu de Borriana, que descriu detalladament la història i l'arqueologia del jaciment de Palau, un dels més importants de la província. El llibre «El Palau. Borriana. Processos de canvi cultural des de la prehistòria fins al segle XX» serà presentat al costat d'una conferència a càrrec d'un historiador de renom.