Cartel emac 2022

• Borriana tornarà a ser epicentre de creació contemporània, musical i artística, de l'11 al 13 de febrer al Centre Municipal de Cultura la Mercè

• Queralt Lahoz, Els Voluble, María Escarmiento o Depressió Sonora són els noms que encapçalen el cartell del festival que torna al mes de febrer de 2022

El festival emac. llança el cartell musical al complet del que serà la seua setena edició, per a protagonitzar l'agenda cultural a l’inici de 2022, situant Borriana com a epicentre de creació contemporània, musical i artística, de l'11 al 13 de febrer al Centre Municipal de Cultura la Mercè.

Amb aquest motiu, el VII emac. centra la seua programació a l’entorn de diverses apostes sonores, amb rellevància en totes els casos. Cal destacar que en aquesta edició els concerts tornaran a ser de lliure accés fins a completar els diferents aforaments dels espais.

La puresa de Queralt Lahoz capitanejarà un emac.2022 que reafirma la seua aposta per l'obertura cap a nous sons i noves músiques en la nostra busca constant de l'avantguarda i la transgressió.

"Conceptes en què s’enquadren les propostes dels andalusos Els Voluble i el seu flamenc is not a crime, el trap-emo de María Escarmiento, els balls tristos de Depressió Sonora o el synth pop 80's de la proposta de Xènia”, apunta el seu director, Vicent Tormo, per a qui “el camí fins a la nostra setena edició no ha sigut fàcil, vam tancar l'edició de 2021 al juny i ens vam posar a treballar en la tornada al febrer de 2022, esperem que siga una tornada a la normalitat i així poder recuperar espais i aforaments.

Sobre aquest tema, Tormo ha indicat que la trajectòria de l'emac. presenta “una molt bona progressió, amb cartells musicals que conjuguen propostes que tenen joventut i avantguarda”.

Per part seua, l'edil de Cultura, Vicent Granel, ha agraït a l'organització l'esforç que es realitza per a dur a terme un festival d'aquestes característiques a la ciutat de Borriana, i la progressió que ha tingut en cadascuna de les edicions. Granel espera que la situació sanitària permeta celebrar el festival amb els aforaments i la normalitat a què estàvem acostumats abans que arribara la pandèmia.

Cartell

El cartell el completa la nova super banda made in CS Nereu i els Bèsties Marines, la veu indie-folk d'Esther i el dark-vermut de Surolla, que compartiran jornada inaugural amb Els Voluble.

L'electricitat post-pop de Calivvla, el pop lo-fi sevillà de Vera Fauna, el romanticisme del segle XXI de Laborde, l'empenta i arrossegament de Tinatha, els balls tristos de Depressión Sonora, el trap-emo de María Escarmiento, els himnes pop per a la reivindicació de Rocío Saiz i l'electrònica de Blu Boi faran que s'agite el dissabte al jardí de l'emac.2022.

El rock de Juanma García, els ambients foscos i sincers de Sara Zozaya, el synth pop 80's de Xènia i la puresa de Queralt Lahoz tancaran la setena edició de l'emac. a l'Escenari Amfiteatre.

Els dj's i selectors musicals tornaran a concentrar el protagonisme en l'Escenari emac.bar, en què se’n recuperarà l'espai total amb una programació de club enfocada a la pista de ball. Ací es trobaran amb Anticicló&Borrasca, Sickboy, Buffetlibre, 1/4FExilio, Martlenders, Juan Soler, Els Dominguito Club, Char Lee, Lore Nieto, Tocino del Zodíac i Tormix & Friends.

emac.art

L'emac.fest equilibra la seua vasta nòmina de propostes musicals amb la celebració de la seua altra meitat més significativa, l'emac.art fira d'artistes, que tornarà al seu format habitual després de la situació excepcional de 2021, i ja s'ha obert el termini per a enviar propostes artístiques a <borrianaemacart@gmail.com> que finalitzarà el 23 de desembre.

Des de l'organització han manifestat que el principal objectiu és “tindre a Borriana una programació de primer nivell i, sobretot, tindre accés als creadors, tant en la part de l'art com en la musical, ja que, al final, emac. és un esdeveniment pròxim en què els artistes i el públic s'entremesclen amb total normalitat durant les tres jornades del festival.