GRan participación en la Fira del Llibre 2021 de Borriana
Balance Feris del libro 2021 Burriana
  • Durant tres dies, l'Ajuntament va realitzar prop de 30 activitats a l'entorn del CMC la Mercè, entre presentacions de llibres, teatre i música

  • En l'apartat de presentació de llibres, la Fira del Llibre va comptar amb dènou autores i autors que van donar a conèixer les seues obres

La Fira del Llibre 2021 de Borriana es va convertir en un èxit de participació i va ser el passat cap de setmana la protagonista de la tornada a la normalitat de la programació cultural de l'Ajuntament. Una edició que es va allargar durant tres dies i que va comptar amb prop de 30 activitats a l'entorn del CMC la Mercè, entre presentacions de llibres, teatre i música.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha valorat aquesta edició de la Fira del Llibre “molt positivament, en què totes les activitats van ser gratuïtes i adaptades a la normativa sanitària vigent i, sobretot, després de no haver pogut celebrar l'edició de 2020 a causa de la pandèmia provocada pel coronavirus”.

Segons ha valorat Granel, “es va conjugar fins a 20 presentacions i signatures de llibres, els contacontes, l'espectacle de dansa, que va haver de modificar-se per la pluja, i el concert de Ramonets, que va acollir a molts espectadors al voltant de la Mercè, amb les casetes de les llibreries i visites guiades a la Biblioteca Pública Municipal”, una combinació que, a judici seu, “anima a seguir en les pròximes edicions en la mateixa línia que enguany”.

En aquesta edició programada per la Regidoria de Cultura van participar la Biblioteca Pública Municipal, el Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI), Copiplus, l'Editorial Dylar, La llibreta i la Llibreria Martí.

Un dels aspectes més destacats de la Fira va ser el de de les presentacions de novetats bibliogràfiques, que van omplir la sala habilitada en la fira a aquesta activitat amb nombrosos visitants per tal d’aconseguir-ne la signatura en el seu llibre. En aquest apartat es va comptar amb la presència de dènou autores i autors que van presentar les seues obres. Entre els quals cal destacar Pedro Cifuentes, Joan Verdegal, Josep Usó Mañanós, Joan Garí, Joan Antoni Vicent, Joan Pla, Octavi Monsonís, Carme Rufino, Modest Barrera, Ana Vernia, Luis Aleixandre, Jandro Ibañez, Tomás Martínez Romero, Elena Fornàs, Pepe Llopis Manchón, Gemma Asín, Juan Gaspar Nebot, Xavier Constant i Juan José Lloret.

A més, es van programar diverses activitats de dinamització com ara jocs i animació infantil durant l'horari d'obertura de les casetes, com el grup Rebombori Cultural amb Les rondalles d’Enric Valor, l'actuació de la companyia de dansa contemporània Cienfuegos amb l'espectacle En xandall... en diferents ubicacions de la plaça de la Mercè i amb la col·laboració de l'alumnat de dansa de l'Escola Municipal de Dansa del Centre de les Arts Rafel Martí de Viciana i, finalment, l'actuació del grup de rock per a xiquetes i xiquets Ramonets.