Fiestas de la Merced 2021 adaptadas a la situación sanitaria actual
  • La visita a la casa dels Gegants i Cabuts, un concert del Cor Carnevale i la missa en honor a la Mare de Déu de la Mercè protagonitzen la festivitat


Amb l'arribada de la celebració de la Mare de Déu de la Mercè i a causa de les circumstàncies sanitàries, Borriana viurà enguany, novament, la festivitat amb activitats alternatives pels voltants de la parròquia i del Centre Municipal de Cultura la Mercè, antic convent dels mercedaris.

Així, la coneguda festa dels “Cabuts de la Mercè”, que reunia centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat, serà substituïda per segon any per unes jornades de portes obertes a la casa dels Gegants i Cabuts en el CMC la Mercè. La jornada està programada per a demà dijous 23 i divendres 24 de setembre de 18h a 20h, en què es podran visitar els tradicionals gegants i cabuts que cada any acompanyen la festivitat.

A causa de la situació sanitària, serà obligatori l'ús de mascareta, desinfecció prèvia de mans amb gel alcoholitzat i mantindre la distància de 1,5 metres, per a seguir amb el protocol establert i conservar la seguretat de tots els visitants en tot moment.

Al mateix temps, el dijous dia 23 de setembre, amb motiu de la vigília de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, el cor Carnevale de Borriana dirigit per José Ramón Calpe i acompanyat al piano per Isabel Pellicer, oferirà un concert a les 22h a l'església de La nostra Senyora de la Mercè, amb aforament limitat i seguint totes les mesures sanitàries de seguretat establertes. Finalment, el divendres 24 a les 19h se celebrarà la missa en honor a la Mare de Déu de la Mercè.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha precisat que enguany, a causa de la situació sanitària, “hem hagut de cancel·lar per segon any les celebracions populars corresponents a la festivitat de la Mercè, però hem optat per dos alternatives que segueixen les normes de seguretat establertes i ens permeten viure la festa d'una manera diferent”.